Uyuşturucu tacirlerine hapis

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu tacirlerine hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 15:18

Uyuşturucu tacirlerine hapis

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan 5'i 12'şer yıl 6'şar ay, biri ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkum edildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Ocak'ta yaptıkları denetimlerde Erkan Balkan'ın üzerinde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Şüphelinin Serik ilçesindeki evinde yapılan aramada 313.70 gram metamfetamin maddesi bulundu. Balkan'ın iletişim kayıtlarının incelenmesinin ardından 10 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı tutuklandı.
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanıklar ve avukatlarının son savunmalarının ardından kararını açıkladı. Sanıklardan Erkan Balkan, Erhan Çetin, Serhat Şeker, Zeki Altun, Muhammed Nurullah Süer'e 'uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama' suçundan 12'şer yıl 6'şar ay, Sinan Özdemir'e ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Aynı davada yargılanan diğer 5 sanığa ise suç teşebbüs aşamasında kaldığı için 1 yıl 3 ay ile 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan heyet, 5 sanığın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!