USTALAR KAŞ’TA BULUŞACAK

Güncelleme Tarihi:

USTALAR KAŞ’TA  BULUŞACAK
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2021 09:07

Caz müziğin usta isimlerinin sahne alacağı 2’nci Kaş Caz Festivali, yarın başlıyor. 3 gün sürecek festvial, Kaş Marina’nın doğal atmosferinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

 

GEÇEN yıl pandemi nedeniyle iptal edilen Kaş Caz Festivali, yarın başlayacak. İlki 2019’da düzenlenen ve geçen yıl pandemi nedeniyle iptal edilen festival, Kaş Marina’da pazar gecesi sona erecek. Festival boyunca Birsen Tezer, Jülide Özçelik, Cenk Erdoğan, piyanist Tuluğ Tırpan, Flapper Swing, Ediz Hafızoğlu, Cem Tuncer, Volkan İncüvez gibi sevilen sanatçılar müzik severlerle buluşacak.

NOSTALJİ RÜZGÂRI
Festivalin ilk gününde DJ Barthez özel setiyle sahne alacak. Ardından Cem Tuncer, Alper Yılmaz ve Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan ‘Cem Tuncer Trio’ uzun yıllardır beraber çalmanın vermiş olduğu müzikal tecrübeyle, orijinal bestelerini ve modern cazın tüm coşkusunu Kaş Caz Festivali sahnesine taşıyacak. İlk gecenin bir diğer sürprizi de Flapper Swing… Django Reinhardt ve Stephane Grappelli’nin izinden giden akustik caz grubu Flapper Swing, 1920-30’ların caz atmosferini Kaş’a getirecek. Türkçe caz müziğinin ünlü isimlerinden Jülide Özçelik de açılış gecesini renklendirecek. Özçelik’e ‘Cem Tuncer Trio’dan Cem Tuncer ve Ediz Hafızoğlu ile birlikte Efecan Tuncer, Serhan Erkol eşlik edecek.

Haberin Devamı

‘HERKES İÇİN MÜZİK’
Kaş Caz Festivali’nin ikinci gününde program, ünlü DJ Mesut Yücel’le başlayıp ‘Social Inclusion Band’la (SIB) devam edecek. ‘Herkes için müzik’ mottosuyla bir sosyal girişim olarak 2009 yılında kurulan SIB, sahnelerde engellilerin de sanatçı kimlikleri ile aktif rol almasına öncülük etti. Kendi özgün eserleriyle festivalin en sürpriz grubu olmaya aday SIB, yeni müzik yaklaşımı ve genç ekibiyle sahne alacak.

CAZ MÜZİĞİN GÜÇLÜ VOKALİ
Programın ikinci gecesi Ediz Hafızoğlu’nun liderliğindeki ‘Nazdrave’ grubu gün batımından hemen sonra müzik severlerle buluşacak. Hafızoğlu’nun davul çaldığı grupta, Bîdar vokaliyle, Barış Doğukan Yazıcı trompetiyle, Serhan Erkol ve Engin Recepoğulları saksafonuyla, Adem Gülşen tuşlu çalgılarıyla, Cem Tuncer gitarıyla ve Alper Yılmaz da bas gitarıyla sahnede olacak. Caz müziğinin en güçlü vokallerinden biri olan Birsen Tezer ikinci gecenin kapanışını yapacak. Tezer’e bas gitarda Gürol Ağırbaş, akustik gitar ve vokalde Tunç Öndemir, elektrogitarda Emre Tankal ve bateri davulda Derin Bayhan katılacak.

Haberin Devamı

SON GECE ‘İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN’
Festivalin son gecesinde yine DJ Barthez sahne alacak. Volkan İncüvez ise doğaçlamalardan elektroniklere ve modern aranjmanlara doğru giden türler arası bir yolculuk yapacak. Tuluğ Tırpan, Şentürk Öztaş ve Mustafa Olgan’ın oluşturduğu caz grubu ‘İyi, Kötü, Çirkin’ batı ve doğu tınılarını birleştiren parçalarıyla dinleyicilere seslenecek. Festival, perdesiz gitarla sona erecek. Perdesiz gitarda Cenk Erdoğan, davulda Ekin Cengizhan Davul ve kontrbasta Baran Say’ın yer aldığı ‘Cenk Erdoğan Trio’, festivalin kapanışında sahne alacak.

BAKMADAN GEÇME!