ÜRÜN ETİKETLERİ MERCEK ALTINDA

Güncelleme Tarihi:

ÜRÜN ETİKETLERİ MERCEK ALTINDA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 09:58

Antalya’da kur dalgalanmasını bahane edip ürün fiyatlarına fahiş artış yapan firmalar mercek altına alındı. Tüketimi yoğun olan ürünlerden başlayan denetimlerde, firmaların geriye dönük 3 aylık fiyat değişimleri incelenecek.

Haberin Devamı

KUR bahanesiyle ürün fiyatlarında fahiş artış yapan firmalar Ticaret Bakanlığı’nın radarına girdi. Tüketicilerden gelen yoğun şikâyetler üzerine harekete geçen Antalya Ticaret İl Müdürlüğü, farklı sektörlere yönelik fiyat denetimlerini artırdı. Tüketimi yoğun olan ürünlerden başlayan denetimlerde firmaların geriye dönük 3 aylık fiyat değişimleri mercek altına alındı.

AĞIR YAPTIRIM GELİYOR

Girdi maliyetlerinde artış olmamasına karşın ürün fiyatlarını zam yapan firmaların ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını kaydeden Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Dizerkonca, “Fiyat artışı normal bulunmayan fırsatçılara idari yaptırım olarak para cezaları kesilecek. Denetimler tüm yetki alanımız içinde devam edecek” diye konuştu.

FOTOĞRAFINI ÇEKİN

Tüketicileri duyarlı olmaya çağıran Dizerkonca, “Amacımız tüketicileri ve dürüst satıcıların haklarını korumak. Herkesin yasalara uygun biçimde hareket etmesi gerekiyor. Tüketici ürün fiyatları ile ilgili doğru olmayan bir uygulama ile karşılaşırsa etiketin fotoğrafını çekip antalya.tim@ticaret.gov.tr uzantılı mail adresinden bize gönderebilir. İhbarları ekiplerimiz anında dikkate alıyor” dedi.

DEŞİFRE EDİLSİNLER

Haberin Devamı

Gramaj ve etiket oyununun tüm illerde yaşandığını kaydeden Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, şu uyarıları yaptı: “Eksik gramajla fahiş fiyata ürün satıp gerekçe olarak kur dalgalanmalarını gösterenlerin firmaların bir an önce deşifre edilmesi gerekiyor. Bu yapılabilirse tüketici o ürünleri boykot ederek bu tür firmalara çok ağır bir yaptırım uygulanabilir.”

DERNEKLER TAKİPTE

“Ayrıca etiket denetimlerini sadece ticaret el müdürlükleri değil, belediyelerde yapmalı. Esnaf birlikleri de üyelerini uyararak tüketicinin mağdur edilmesinin önüne geçmeli. Aksi halde kur dalgalanması bahanesini öne sürerek ürün fiyatlarına fahiş zam yapan firma sayısı her geçen gün artacaktır. Biz bu sürecin her ilde takipçisi olacağız.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!