Ülkücüler teröre tepki için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Ülkücüler teröre tepki için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 15:57

Ülkücüler teröre tepki için yürüdü

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ülkü Ocakları, Akdeniz Üniversitesi'nde 'Teröre hayır' yürüyüşü düzenledi.
Ellerinde Türk bayrağı ve Ülkü Ocakları bayrakları ile Yakut Çarşısı önünden yürüyüşe geçen grupta kızların çoğunluğu dikkat çekti. Üzerinde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı ve fotoğrafının bulunduğu afiş taşıyan grup, sık sık terör saldırılarını kınayan sözler ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Apo'nun Piçleri Yıldıramaz Bizleri' sloganları attı. Yürüyüş esnasında çok sayıda sivil ve çevik kuvvet polisi güzergah boyunca güvenlik önlemi aldı.
Olbia Çarşı havuz başında toplanan yaklaşık 700 kişiye hitap eden Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, memleketin içinden geçtiği duruma ve 30 yıldır kanayan yaraya 'dur' demek için toplandıklarını söyledi. Teröre boyun eğmeyeceklerini ifade eden Küreşoğlu, “Asla ve asla her yerden gelen tehdide pes etmeyeceğimizi, tüm ülküdaşlarımıza, tüm öğrenci kardeşlerimize, bütün dünyaya Antalya'dan tekrardan belirtmek için bir araya geldik" dedi.
Ülkücü Türk gençliği olarak, bu memleketin üzerinde birtakım kirli hesaplar yapıldığını sözlerine ekleyen Alperen Tuğrul Küreşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu memleket üzerinde kendi şahsi menfaatleri uğruna, birtakım rüyalar görenlerin başına bu gökyüzünü yakacağımızı, buradan, Akdeniz Üniversitesi'nden bir kez daha haykırıyoruz. Dış mihraklar Halep'te kardeşlerimize zulüm yapmaktadır. Şimdi Halep'teki bu zulme, memleketimizin muhtelif yerlerinde yapılan terör saldırılarına karşı ülkü ocaklarından ve ülkücü Türk gençliğinden sessiz kalmasını bekleyenler, bu gençliği kendi şahsi menfaatleri uğruna, kendi ikballeri ve kendi şekilleri uğruna kullanmak isteyenlere sesleniyorum. Ülkü ocakları neden sokağa çıkmıyor diyenlere, bugün Akdeniz Üniversitesi'nden yürüyen ülkücü gençlik, yine aynı azimle, aynı kararlılıkla şehir merkezinde yürüyecek ve her sokağını dolduracak güç ve kudrete sahiptir."
Grup konuşmanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!