ULAŞIM ESNAFININ GÖZÜ MECLİS’TE

Güncelleme Tarihi:

ULAŞIM ESNAFININ GÖZÜ MECLİS’TE
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2022 10:32

Antalya’da özel halk otobüsleriyle toplu taşıma hizmeti veren esnaf, pazartesi günü toplanacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bekliyor. Ulaşım esnafı, belediye yönetimine ilettikleri talepleri karşılanmazsa kontak kapatacak.

Haberin Devamı

ANTALYA’da son günlerde yaptıkları eylemler, ‘Kazanamıyoruz’ mesajı verdikleri basın açıklamaları ve sundukları taleplerle sık sık gündeme gelen kent içi toplu ulaşım esnafı, pazartesi günü toplanacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkacak sonucu bekliyor. Şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren otobüslerin yolcu gelirlerinin, giderleri karşılayamaz hale geldiğini söyleyen Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Meclis’ten çözüm niteliğinde bir karar çıkmazsa kontak kapatacaklarını açıkladı.

‘ARAÇLAR DURDURULSUN’ DEDİLER
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) ulaşım esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yasin Arslan, “Esnaf arkadaşlarımızın, bir süredir gelirleriyle giderlerini karşılayamadıkları için toplu taşıma hizmetini durdurma talepleri var. Bununla ilgili bir anket yaptık. Yüzde 95 oranında ‘Araçlar durdurulsun’ kararı çıktı” dedi.

Haberin Devamı

‘SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ İLETTİK’
Arslan şöyle konuştu: “Geçen hafta hem hükümete hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapmıştık. Akaryakıt fiyatlarıyla ve toplu ulaşım hizmeti ödemeleriyle ilgili yeni düzenleme isteyerek sektöre destek talep etmiştik. Şimdi yaptığımız anketten çıkan sonucu ve taleplerimizi hem Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’na hem de Büyükşehir Belediyesi’ne giderek ilettik. Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili bir toplantı yaptık. Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Karahan’a yaşadığımız durumu anlattık ve taleplerimizi sunduk.”

‘KONTAK KAPATACAĞIZ’
Büyükşehir Belediyesi’nden talepleri doğrultusunda bir karar çıkmasını beklediklerini söyleyen Arslan, “Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplanacak. Toplantıda Antalya ulaşım esnafına herhangi bir destek gündemi olmadığı takdirde araçlarımızı durdurma kararı aldık. Pazartesi günü Meclis’ten çözüm çıkmazsa hizmete devam etmeyeceğiz, kontak kapatacağız. Otobüs esnafımız bu kararı aldı. Biz de buna uymak durumundayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, ne gerekiyorsa yapacağının sözünü vermişti. Sözünü yerine getireceğini umut ediyoruz. İnşallah Meclis’ten hayırlı bir haber çıkar, Antalya halkı mağdur olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘KDV VE ÖTV ALINMASIN’
Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Hükümetten de akaryakıttan KDV ve ÖTV’nin alınmaması, ücretsiz seyahat kapsamındaki vatandaşlarımız için 2018’den beri 1000 lira olan ödemelerin artırılması gibi taleplerimiz var. Her şeyin fiyatı katlanarak artarken, ücretsiz yolcu binişlerinin de katlanarak artarken yapılan ödemelerin artmaması esnafı ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Akaryakıta gün aşırı zam gelirken, bu şartlarda daha fazla devam edemeyeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!