Ulaşım esnafı değişime karşı

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım esnafı değişime karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 10:27

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in toplu ulaşımda yapılacak köklü değişime yönelik söylemleri ulaşım esnafını harekete geçirdi.

Haberin Devamı

DEĞİŞİM KARARI ESNAFI KORKUTTU
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Hürriyet Akdeniz’e verdiği özel röportajda toplu ulaşım sistemini kökten değiştireceklerini açıklaması ulaşım esnafını endişelendirdi. Cuma günü gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi’nde değişimin ilk sinyallerinin verilmesi sonrası harekete geçen esnaf, bugün Başkan Böcek’le özel bir toplantı gerçekleştirecek.

FİKRİMİZİ SORUN DEDİM
Özel toplantının detayları ile ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Büyükşehir Belediyesi’nin köklü bir değişim planladığını biz de Hürriyet’ten okuduk. Haberden sonra Başkanımızı (Muhittin Böcek) aradım. Nasıl bir değişim olacağını, eğer bir değişim olacaksa bizim de fikrimizin alınması gerektiğini ilettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEĞİŞİMDEN HABERDAR EDİLMEDİK
Görüşmede sağduyulu bir yaklaşım sergilendiğini ancak cuma günü meclise gelen performansa göre destek konusundan haberdar olmadıklarının altını çizen Arslan, “Meclise neden böyle bir konunun taşındığını bilmiyoruz. Esnafımız zaten zor şartlarda görev yapıyor. Ciddi bir borç yükü altındayız. Mevcut desteklerin esnafa danışılmadan kaldırılmaya çalışılması elbette bizi rahatsız eder” dedi.

ÇÖZÜMÜN İÇİNDE OLMALIYIZ
“Tüm çekincelerimizi bugün Sayın Böcek’e ileteceğiz” diyen Arslan, şöyle devam etti: “Biz hiçbir zaman kamu kurumları ile karşı karşıya gelmek istemeyiz. Tek beklentimiz esnafımız mağdur edilmeden ortak çözüm önerileri sunulması. Belediyemizin ödenek sorunu varsa onu da anlarız. Ama çözüm hazırlanırken biz dışarda bırakılırsak bu yanlış olur.”

DEĞİŞİME GEREK YOK
“Menderes Türel döneminde farklı bir sistem ortaya konmuştu. Sayın Böcek bu sistemi değiştirmek isteyebilir. Biz de bu konuda kendisine her türlü desteği veririz. Kaldı ki şu anki sistemde kamunun zarar ettiğini düşünmüyoruz. Değişim olmadan da süreç yönetilebilir. Ama ısrarcı olunursa yeni sistem üzerinde konuşmak gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!