Uganda'dan Batı Akdenizli iş insanlarına çağrı

Güncelleme Tarihi:

Ugandadan Batı Akdenizli iş insanlarına çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 11:54

Uganda'dan Batı Akdenizli iş insanlarına çağrı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - UGANDA Tarım Bakanlığı yetkilileri ve iş insanlarından oluşan heyet, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ni (BAİB) ziyaret etti.

BAİB'de Başkan Hakkı Bahar, Başkan Yardımcısı Hakkı Ergin Civan ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Duran ile bir araya gelen Uganda heyeti, Batı Akdenizli yatırımcıları ülkelerine davet etti. İthalata dayalı bir ekonomiye sahip olduklarını ifade eden heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkelerine yaptığı ziyaret esnasında imzalanan anlaşma gereği Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Ülke ekonomilerinin ithalata dayalı olduğunu kaydeden heyet, yaş meyve sebze ürünleri, tohum, gübre ve makineye ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayvancılık alanında ise makine ve teçhizat ile bilgi birikimine ihtiyaçları olduğunu açıkladı. BAİB Başkanı Hakkı Bahar, Ugandalı iş insanlarının talep ettikleri tüm ürünlerin Batı Akdeniz bölgesinde üretilip, ihraç edildiğini kaydederek, ihtiyaçları karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Bunun için Batı Akdenizli iş insanlarından oluşan bir ticari heyet organizasyonu düzenlenebileceğini kaydeden BAİB Başkanı Hakkı Bahar, gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!