Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖ'cü değil ülkücüyüm (3)

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖcü değil ülkücüyüm (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 18:45

Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖ'cü değil ülkücüyüm (3)

Haberin Devamı

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Derslerde FETÖ/PDY propagandası yaptığı ve halkı isyana teşvik ettiği iddiası üzerine geçen 15 Nisan'da tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un yargılanmasına öğleden sonra devam edildi. Akşam saatlerine kadar devam eden duruşmasında Yrd. Doç. Dr. Nihat Kanbur'un Ceza Hukuku dersleri verdiği Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencileri tanık olarak dinlendi.
Öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un Ankara'daki patlamanın etkisiyle kendilerine yakında iç savaş çıkabileceğini belirterek, buna hazırlıklı olmaları gerektiğini söylediğini kaydetti. Duruşmada tanıklık yapan öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un FETÖ ile ilgili bir beyanı olmadığını, sadece bir öğrencinin sorusu üzerine "Her yere cemaatçiler yerleştirildi, şimdi de onları tek tek alıyorlar" dediğini belirtti.
Öğrencilerin beyanı üzerine tekrar söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, Ankara'daki patlamanın etkisiyle söylediği bu beyanlarının PKK'ya karşı olduğunu, halkı isyana teşvik amacı olmadığını söyledi.
PKK ile yürütülen mücadelede 'çözüm süreci' uygulamasından  halen de hoşnut olmadığını, terör örgütleriyle görüşülmesine karşı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kanbur, FETÖ'ye yönelik sözlerinin de övücü değil, aksine eleştiri mahiyetinde olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
Tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!