Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖ'cü değil ülkücüyüm (2)

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖcü değil ülkücüyüm (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 15:16

Tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Kanbur: FETÖ'cü değil ülkücüyüm (2)

Haberin Devamı

CEZAEVİ ŞARTLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Duruşmadaki savunmasında, cezaevinde 4 günde yazdığı 40 sayfalık dilekçeyi özetleyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, cezaevinin son derece sağlıksız olduğunu belirterek, "Ben infaz sisteminin de bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Cezaevinde kapıların kolu yok. Tuvalet için çömeldiğinizde elinizle tutmanız gerekiyor. Her sabah güneşin altında askeri içtima misali bizi topluyorlar" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Kanbur, derslerde öğrencilerine hep hukukun üstünlüğünü anlattığını, ancak kendisi yargılanırken hukukun üstünlüğünü göremediğini iddia etti. 'Çözüm süreci'ne sıcak bakmadığı için bu olayların başına geldiğini savunan Yrd. Doç. Dr. Kanbur, düşünce özgürlüğüne dikkat çekti. Uydurulmuş bir ihbar mektubunun ardından gözaltına alındığını imeri süren Yrd. Doç. Dr. Kanbur, şöyle konuştu:
"Sabaha karşı kapım çalındı. Kapıda 12 polis vardı. Sanki Cemil Bayık'ı yakalamaya gelmişlerdi. Evimde yapılan aramada 'hiçbir suç unsuruna rastlanılmamıştır' şeklinde tutanak tutuldu. İşyerimde de arama yapıldı. 2 binin üzerindeki kitap arasında bir tane bile FETÖ ile ilgili yazı bulunmadı. Buna rağmen tutuklandım. Tek başına bir FETÖ davasında yaklaşık dört aydır tutukluyum. Şahsım hakkında verilen tutuklama kararındaki gerekçeleri ibret olarak görüyorum. Örneğin 'kuvvetli suç şüphesi' deniyor. İhbar dilekçesini kabul etmiyorum. Bilirkişi raporu deniyor. Bilirkişi raporunu hazırlayan kolluk. Bunu kabul etmiyorum. Arama el koyma tutanaklarında 'suç unsuruna rastlanılmamıştır' deniyor. Nasıl oluyor da benim lehime olan tutanaklar aleyhime delil olabiliyor. Takip edilmemek için akıllı olmayan eski cep telefonları kullandığım ileri sürülüyor. Takip edilmek istemeyen başkasına ait hat kullanır. Oysaki ben 1998 yılından beri aynı numarayı kullanıyorum."
EŞKİ EŞİNİN İDDİALARINI REDDETTİ
Eski eşi M.İ.'nin iddialarını da kabul etmediğini sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Kanbur savunmasına şöyle devam etti:
"Çünkü 4.5 ay evli kaldığım eski eşimle boşanırken tazminatla ilgili sorun yaşadım. Bu yüzden mahkemelik olduk. Bu kadar husumetli olduğum birisinin gece yarısı çağrılıp kin ve husumete dayalı ifadesinin ardından tutuklandım. Benim tutuklanmama neden olan somut kanıt neymiş çok merak ediyorum. Öğrencilere 'Özel hayatınıza dikkat edin, yazdıklarınıza paylaştıklarınıza dikkat edin' dememden bile neler çıkartılmış."
"BURASI BENİM MEMLEKETİM'
Tutuklanma gerekçeleri altında gösterilen kaçma şüphesine de tepki gösteren Yrd. Doç. Dr. Kanbur, "Neden kaçayım? Burası benim memleketim. Ben onurumla mücadele edeceğim. Ama mücadele edebilmem için tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.
Başkan ve üyeleri kadın hakimlerden oluşan heyet, duruşmaya öğle yemeği için ara verdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!