Türk ve Alman öğrencilerden proje

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Alman öğrencilerden proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:54

Türk ve Alman öğrencilerden proje

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibinin de dahil olduğu 17 ay süren Vizyon 2025: Ortak Gelecek Atölyesi projesi tamamlandı.
Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Vizyon 2025: Ortak Gelecek Atölyesi adlı Türk-Alman Gençlik Köprüsü projesinin son toplantısı yapıldı. Robert Bosch Eğitim Vakfı tarafından desteklenen toplantıya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi 26 öğrenciyle katıldı.
Projeden sadece Türkiye ve Almanya'daki liselerin yararlanabildiğini belirten Okul Müdürü Hasan Kökçü, okul olarak Antalya'dan katılan ilk lise olduklarını kaydetti. Proje çalışmalarının Ocak 2016'da başladığını aktaran Kökçü, "Kenzingen Gymnasium ile ortak olarak 2 yıldır öğrencilerimizin kültürel, dilsel, sosyal ve iletişim yeterliklerini arttırmak için atölye çalışmaları ve eğitimler gerçekleştirdik. Robert Bosch Eğitim Vakfı tarafından desteklenen projede toplam 26 öğrencimiz toplantılara katıldı. Projenin son toplantısı 10-14 Mayıs tarihlerinde Frankfurt'ta gerçekleştirildi" dedi.
Proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Hasan Biber, kendilerini misafir eden Kenzingen Gymanisum yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederek, "Son toplantıya 10 öğrenciyle birlikte katıldık. Farklı alanlarda öğrencilerin geleceğe yönelik umut, beklenti, hedef, plan ve düşüncelerini araştırmayı hedeflediğimiz proje kapsamında Almanya'da kaldığımız süre boyunca grup çalışmaları, sunumlar, atölye çalışmaları ile öğrencilerin zihinlerindeki geleceği anlamaya çalıştık. Türk ve Alman öğrenciler arasındaki benzerlik ve farklılıklarını tespit ederek kültürlerarası anlayışa ve saygıya katkı yaptığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.
Toplantıya katılan öğrenciler de ilk defa yurt dışına çıktıklarını aktararak, projede hem yabancı dil becerilerini geliştirebilme hem de geleceğe yönelik planlarını ve düşüncelerini Alman öğrencilerle paylaşma fırsatı bulduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!