Turizm Eğitimi Almak İsteyen Öğrencilerin İlk Tercihi AÜ Turizm Fakültesi Oldu

Güncelleme Tarihi:

Turizm Eğitimi Almak İsteyen Öğrencilerin İlk Tercihi AÜ Turizm Fakültesi Oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 14:46

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM EĞİTİMİ ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN İLK TERCİHİ OLDU.

2015 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim lisans programları arasında turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihi Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne ait programlar oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, “ÖSYM yerleştirme kılavuzu incelendiğinde devlet üniversiteleri içerisinde aynı puan türünden öğrenci kabul eden turizm programları arasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne ait tüm programların ilk sıralarda yer aldığı görülüyor. Bu üniversitemiz adına çok sevindirici. Yetkin akademik kadromuz, uygulamaya verdiğimiz önem, sektörle olan sıkı diyaloğumuz öğrencilerin bizi tercih etmesindeki en önemli nedenlerdir” dedi.
Antalya gibi bir turizm şehrinde okumanın, öğrenciler için büyük avantaj olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Aksu, şunları söyledi:
“Fakülte olarak, öğrencilerin sektörle iç içe eğitim almaları için özveri gösteriyoruz. Turizm alanında önemli isimlerle yıl içinde sık sık ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz henüz mezun olmadan sektörü tanıma fırsatı buluyor ve iş bulmakta zorluk çekmiyor. Bütün bu özelliklerde fakültemizin en çok tercih edilen turizm fakültesi olmasını sağlıyor.”
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Albayrak da, turizm eğitimi almak için Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden tüm öğrencileri tebrik ettiğini söyleyerek, “Geleceğiniz adına çok doğru bir tercih yaptınız. Fakültemizde eğitim aldığınız sürecin en verimli şekilde geçmesi için akademik ve idari kadromuzla hep yanınızda olacağız. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!