Turistlerin bayram aktivitesi: Parasailing

Güncelleme Tarihi:

Turistlerin bayram aktivitesi: Parasailing
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 12:13

Turistlerin bayram aktivitesi: Parasailing

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - ARİFE günü Konyaaltı Beach Park'a akın eden yerli ve yabancı turistler, parasailing yaparak tatilin tadını çıkarıyor.

Son yıllarda Ege ve Akdeniz sahil şeridinde popüler bir su sporu olarak dikkat çeken parasailing, Antalya'ya gelen tatilcilerin bayram aktiviteleri arasında yer alıyor. Deniz paraşütü olarak da adlandırılan spora turistlerin ilgisi yoğun olurken, eğlenmek ve adrenalin dolu bu sporu yapmak isteyenler Konyaaltı Beach Park'a akın ediyor.

Deniz paraşütünün yamaç paraşütünden tamamen farklı olduğunu ve karıştırılmaması gerektiğini ifade eden su sporları istasyonu işletmecisi Doğan Büyükakşit (36), “Yamaç paraşütü tamamen rüzgar ve hava akımlarının kontrolünde bir spor ve mutlaka yanınızda bir hoca bulunur. Parasailingde ise kontrol tekne kaptanındadır. Size sadece dengeli bir şekilde bizlerin giydirmiş olduğu trapeze oturmak kalır, gerisi adrenalin ve eğlence" açıklamasında bulundu.

Yükseklik korkusunu aşmak isteyenlerin de bu sporu deneyebileceğini belirten Akşit, “Müşteriye 'Yükseklik korkunuz var mı, hangi yüksekliğe kadar uçuralım' diye soruyoruz. Biz normalde 150 metreye kadar ip salabiliyoruz, ama 20 metreden fazla yükselmek istemeyenler de olabiliyor. Bana kalırsa bu sporun heyecanı yüksekte yaşanır ama saygı duyuyoruz ve müşterimizin isteğine göre hareket ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Havada kalma süresinin 8-12 dakika arası değiştiği sporda, paraşütle 160 kiloya kadar insan taşınabiliyor. Konyaaltı Beach Park'ta haftanın her günü tatilcilere hizmet veren su sporları istasyonları, yaz dönemi boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!