TÜİK’E ZAM TEPKİSİ

Güncelleme Tarihi:

TÜİK’E ZAM TEPKİSİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2019 11:42

Tüketiciler Birliği Derneği Şube Başkanı Neşet Gündüz, TÜİK tarafından açıklanan kira zam oranlarına tepki gösterdi.Gündüz, “Temmuz zamları var enflasyon farkları var. Emekli maaşına yapılan zammı da göz önüne alırsak bu artış asla hakkaniyetli değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) kiracıların ve ev sahiplerinin dört gözle beklediği kira zam oranlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan oranlara göre Türkiye’de haziran döneminde 12 aylık TÜFE oranı yüzde 19.88 oldu. Kira sözleşmeleri temmuz ayında yenilenecek kiracılara bu ay yüzde 19.98 oranında zam yapılabilecek.

TÜİK’E ZAM TEPKİSİ

ORANLARA UYULMAZ
TÜİK’in açıkladığı rakamları olumlu bulmadıklarını belirten Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Temmuz zamları ve enflasyon farkları var. Bunlardaki artışlar göz önüne alınmalıydı. Ayrıca emekli maaşına verilen zamlara göre de bu zam oranındaki artışı hakkaniyetli bulmuyorum. Piyasa kendi çarklarını kendisi işletecektir” dedi.

Haberin Devamı

TÜİK’E ZAM TEPKİSİ

BİRLİĞE BAŞVURSUNLAR
Kira bedellerinde ev sahiplerinin yüzde 30 oranında artış yaptığı konusunda şikâyet aldıklarını da dile getiren Gündüz şöyle konuştu: “Ev sahipleri TÜİK’in vediği rakamın da üzerine çıkarsa tüketiciler bizim gibi derneklere başvursunlar.”

HESAPLAMA ÖRNEĞİ

Mevcut Kira BEDELİ :1000
ZAM ORANI : Yüzde 19.88
Zam Bedeli 198,8
ZAMLI KİRA BEDELİ 1,198,8

BAKMADAN GEÇME!