'Trafik Güvenliği' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Trafik Güvenliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2019 10:27

'Trafik Güvenliği' toplantısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, yolcu taşımacılığı yapan otobüs firma temsilcilerinin katılımıyla 'Trafik Güvenliği' toplantısı yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül başkanlığında Şehirlerarası Otobüs Terminali Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, trafik birim amirleri ve yolcu taşımacılığı yapan 49 otobüs firma temsilcisi katıldı. Trafik Güvenliği toplantısında, şoförlerin yol şartları ve trafik kurallarına uygun araç kullanmaları, yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin karışmış oldukları kazaların en çok yorgunluk sebebiyle meydana geldiği, şoförlerin yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, günlük ve haftalık dinlenme sürelerine uymaları, yolcu taşımacılığı yapan araçların karışmış oldukları kazaların turizmi de etkilediği belirtildi.

Otobüs çalışanları ve yolcuların, istisnasız yolculukları süresince emniyet kemeri takılı konumda seyahat etmeleri gerektiği vurgulanan toplantıda, kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin hız, kırmızı ışık ihlali, tehlikeli şerit değiştirme kural ihlallerini yapmaması, seyir halindeyken cep telefonu kullanmaması yönünde uyarılmaları, uygun olmayan yakıtların ve yağların araçlarda kullanılmaması, takograf cihazlarının usulüne uygun ve çalışır vaziyette kullanılması, otogar ve belirlenmiş duraklar haricinde yolcu indirme bindirme yapılmaması, 4925 Sayılı Taşıma Kanununda belirtilen yükümlülüklere uygun olarak faaliyette bulunulması gerektiğine dikkat çekildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Özellikle yabancı uyruklu kişiler başta olmak üzere şoför dinlenme mahalline yolcu alınmaması, yabancı uyruklu şahısların yol izin belgelerinin bilet kesme işlemi öncesi kontrol edilmesi konularında uyarı yapılan toplantıda, denetimlerin devam edeceğine dikkat çekildi.

Firma temsilcileri özellikle emniyet kemeri denetimleri yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, ülke genelinde bu denetimlerin daha sıkı yapılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!