Tekeli Ortaokulu TÜBİTAK finallerinde

Güncelleme Tarihi:

Tekeli Ortaokulu TÜBİTAK finallerinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 14:43

Tekeli Ortaokulu TÜBİTAK finallerinde

Haberin Devamı

SERİK, (DHA) - SERİK Tekeli Ortaokulu'nda 4 öğrencinin fizik ve kimya dalında hazırladığı 2 proje TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finallerinde yarışacak.
Serik Tekeli Ortaokulu öğrencileri, fen bilimleri öğretmeni İsmail Karaca rehberliğinde hazırladığı iki farklı projeyle TÜBİTAK 11'inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finallerinde yarışmaya hak kazandı. Fizik dalında İremnur Yaşlı ve Tuana Yılmaz'ın hazırladığı 'Spor Yaptırıp Eğlendiren Tahterevalli' projesiyle kimya dalında ise İdil Yılmaz ve Azra Beril Akın'ın hazırladığı 'Elektronların Misket Modeli ile Katmanlara Dağılımı' projesi 17-20 Nisan'da Konya'da jüri önüne çıkacak. Konya'da gerçekleşecek finallere Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman ve Konya illerinden toplam 50 proje katılacak.
Proje sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri İsmail Karaca ve Okul Müdürü Halil Alkan ile birlikte Kaymakam Haluk Şimşek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz'i ziyaret etti.
Kaymakam Şimşek, "Ülkemizin sizin gibi aydın, başarılı nesillere ihtiyacı var. TÜBİTAK'ın yaptığı böylesine önemli yarışmaya Tekeli Ortaokulu'ndan iki projenin seçilmesi bizi gururlandırdı. Özellikle bu 4 öğrencimizin de kız öğrenci olması beni ayrıca mutlu etti" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!