Serik'te Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Serikte Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 18:08

Serik'te Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

 

SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bir grup engelli için de Serik Belediyesi tarafından Anıtkabir gezisi organize edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Serik Belediyesi Gençlik Platformu işbirliğiyle düzenlenen programda engelli çocuklar gösteri yaptı. Gösteriyi Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, oda başkanları, engelli çocuklar ve aileleri izledi. Etkinlikte engelli çocuklar tarafından yapılan gösteri ilgi çekti.

Engelli vatandaşları ve personelini makamında ağırlayan Başkan Ramazan Çalık, "İlçemizde bulunan tüm engelli dernekleriyle istişare içerisindeyiz. Bizler belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onları sevgiyle kucaklamak her bireyin insani vazifesidir. Engellilere hayatı daha iyi, yaşanabilir hale getirmek için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar ilçemizde engelleri kaldırmak için ciddi çalışmalar yaptık. Bünyemizde 23 engelli vatandaşımıza istihdam sağladık. İşitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek için işaret dili uzmanı görevlendirdik. Bu sayede engelli kardeşlerimizle ele ele verip önlerindeki engelleri beraber aşmaya devam edeceğiz" dedi.

ENGELLİLER ANITKABİR'DE

Diğer yandan Serik Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Serik'te 20 engelli vatandaş için Anıtkabir'e gezi programı da düzenlendi. Ziyaret sonunda ilk defa Anıtkabir'i görmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, gezi için Başkan Çalık'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!