Serik'te 95. yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Serikte 95. yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 13:05

Serik'te 95. yıl coşkusu

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - CUMHURİYETİN 95. kuruluş yıl dönümü Antalya'nın Serik ilçesinde törenlerle kutlandı.

Serik'te dün Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün Kaymakam Haluk Şimşek'in kaymakamlık makamında tebrikleri kabulüyle devam etti. Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çinar, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Haluk Şimşek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyeti ilan etti. İyi ki de etmişler, 95 yıldır Cumhuriyetle yaşıyoruz. Biz Avrupa ile mücadele eden birkaç İslam ülkesinden birisiyiz ama ekonomisi en güçlü ülkeyiz. İnsan yapısı ve eğitimiyle en iyi ülkelerden birisiyiz. Bizim mücadelemiz, üstün ve medeni ülkeleri yakalamak ve onları geçmektir. Bu inanç bizde olduktan sonra inanın yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Mesele ülke olunca toprak olunca birlik olmalıyız. Bugün uzun yıllardır en kalabalık Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından halk oyunları gösterileri ve türkülerle devam eden törenin sonunda 'Cumhuriyet' konulu şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören resmigeçitle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!