Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün Serike gelişi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2019 13:06

Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik'e ve tarihi Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin 89'uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'e ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Kaymakam Haluk Şimşek, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Aspendos Tiyatrosu'na geçildi. Belkıs Mahallesi'ne gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, buradan yürüyerek Aspendos Tiyatrosu'na geldi. Saat 11.00'de düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Kaymakam Haluk Şimşek, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yurt gezileri kapsamında ilk kez 1930 yılının mart ayı başında Antalya'ya, 9 Mart 1930 tarihinde ise Serik'e geldi. Buradan Belkıs Mahallesi'ne geçerek Aspendos'u ziyaret eden Atatürk, buranın onarılması için yetkililere talimat verdi. Mustafa Kemal Atatürk o zaman buranın önemini görmüş ve gerekenin yapılması için emirlerini vermişti. Aziz Atatürk'ü silah arkadaşlarını ve cumhuriyeti kuran bütün o kadrolardan hepsinden Allah razı olsun. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar ve sağlıklar diliyorum."

Günün anlam ve önemine dair yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlar ile devam eden törende Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Daha sonra halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Programda Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Haluk Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkanı adına Kültür Müdürü Muzaffer Yılmaz tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!