Serik Kooperatifi'nde genel kurul yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Serik Kooperatifinde genel kurul yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 15:37

Serik Kooperatifi'nde genel kurul yapıldı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurulu yapıldı.
Kooperatifin hizmet binasındaki salonda gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda çiftçi ortaklar katıldı. Genel kurulda Serik Kooperatif Başkanı ve Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ile yönetiminin yanı sıra Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Çakıcı da hazır bulundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, faaliyetler ve projelerle ilgili 28 madde ortakların onayına sunuldu. Ortaklar, bakanlık tarafından görevden alınan eski yönetimin 2015 yılına kadar tüm faaliyetleriyle ilgili maddeleri oy birliğiyle reddetti.
Kooperatifin 2016- 2017 ve 2018 yılındaki faaliyetleriyle şaha kalktığını belirten Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Çakıcı, "Kayyum olarak atandığımız dönemde Antbirlik'in durumu içler açısıydı. Ama 2 yılda hem Serik Kooperatifi hem Antbirlik yeniden küllerinden doğdu. Başkan Mustafa Yavuz, yüksek karlı işlere el attı ve başardı. Büyük projeleri de var" dedi.
Kooperatifin son iki yılının faaliyetleri de oybirliğiyle kabul edildi.
Genel kurulun sona ermesinin ardından çiftçiler Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz'a 'Pamuk bu yıl kaç lira olacak' diye sordu. Başkan Yavuz ise gönlünün çiftçiden yana olduğunu ve çiftçinin para kazanmasını istediğini belirterek, "İnşallah 5 lira olur. Ama bu benim elimde değil. Gerek bakanlık ile gerekse piyasaları kontrol ederek iyi bir fiyat açıklamayı düşünüyoruz. Birkaç güne kadar da fiyatlar açıklanır. Kimsenin zarar etmemesi gerek. Bunun için adaletli olmamız gerek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!