Serik Belediye Meclisi'nde gündem bütçe

Güncelleme Tarihi:

Serik Belediye Meclisinde gündem bütçe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 13:16

Serik Belediye Meclisi'nde gündem bütçe

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediyesi'nin mayıs ayı ikinci oturumunda 2015 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

Serik Belediyesi'nin mayıs ayı devam meclisi yapıldı. Başkan Ramazan Çalık'ın izinli olması dolayısıyla oturumu başkanvekili Yusuf Kaya yönetti. Mecliste, 2015 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı görüşüldü. Gündem maddesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararını okuduktan sonra oylamaya sunan Başkanvekili Yusuf Kaya, "2015 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Hesabı belediye meclisince reddedilirse başkanlık konuyu İçişleri Bakanlığı'na iletir. İçişleri Bakanlığı da Danıştay'a gönderir, Danıştay da aldığımız ret kararını kabul ederse 'evet' diyen meclis üyeleri de dahil olmak üzere hepimizin meclis üyeliği düşer. Tüm meclis üyelerimizin bu madde ile ilgili iyi düşünmesini ve bu hususu dikkate alarak oylarınızı kullanmanızı istiyorum" açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine MHP grup sözcüsü Ergüven Yılmaz, 2015 yılı mali yılı bütçesinin gerçekleşme oranının düşük olması, gelir hesaplarının düşük olması ve gereğinden fazla harcama yapılmasından dolayı grup olarak görüşlerinin ret yönünde olduğunu aktardı. CHP grup sözcüsü Abdullah Akbaba da "Bizim de MHP gibi oyumuz ret" dedi. Ak Parti grup sözcüsü Ömer Gürler ise "Biz Ak Parti grubu olarak bütçenin kesin hesabının kabul edilmesini olumlu olarak oyluyoruz" diye konuştu.

Sözcülerin grup kararlarını ifade etmesinin ardından konuşan Başkanvekili Yusuf Kaya, gündem maddesiyle ilgili olumsuz karar alınırsa meclis üyeliklerinin düşeceğini tekrarladıktan sonra 5 dakika ara verip, grup sözcüleriyle toplantı yaptı. Başkanvekili Kaya, grup sözcülerinden konuyu kendi gruplarında görüşmelerini istedi. Aradan sonra yapılan oylamada 3 çekimser oyla 2015 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı oybirliğiyle kabul edildi.

Anneler Günü dolayısıyla partilerin grup sözcüleri kadın meclis üyelerine çiçek vererek Anneler Günü'nü kutladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!