Sergiye öğrencilerden büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Sergiye öğrencilerden büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:42

Sergiye öğrencilerden büyük ilgi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü'nden öğretim üyesi Dr. Süleyman Özderin, soyut ve özgün akademik çalışmalarını Galeri T'de beğeniye sundu.

Dr. Süleyman Özderin, 2014 yılından beri üzerinde çalıştığı, 'Dokusal Soyutlama ve Desen Tasarımları' adını verdiği yeni resim dizisini sanatseverlerle buluşturdu. 'Textural Abstractıon' adı verilen sergide, Özderin'in özel bir boya kullanarak 1995- 97 yıllarında yaptığı küçük boyutlu koleksiyon eserlerinden özel bir seçki de yer aldı.

Dr. Süleyman Özderin, resim oluşumunu bir tasarım öğesi olarak ele alırken, soyutlama yöntemini de kullanıyor. Özdemir, "Resme konu olan desen, soyutlanmış bir bütün içerisinde kimi zaman gerçek, kimi zaman da geometrik desteklerle tasarladım. Yüzeyde olan tüm görsel öğeler dokusal etkilerle çözülürken sürpriz değişimler de meydana gelebiliyor" dedi.

20 yıllık bir süreç içinde soyut resim çalışmaları konusunda birçok esere imza atan Dr. Süleyman Özderin, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan da 5 ödül aldı. Sergilenen 30 yağlıboya çalışması eserleri hayranlıkla inceleyen GSF öğrenci ve akademisyenleri, Süleyman Özderin'den resim teknikleri hakkında da bilgi aldı. Öğrencilerle deneyim ve bilgi birikimlerini paylaşan Özderin, "Resim bölümü öğrencilerimizin kişisel sergime gösterdikleri büyük ilgi beni mutlu etti, onurlandırdı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!