Şehitler anısına konser

Güncelleme Tarihi:

Şehitler anısına konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 12:38

Şehitler anısına konser

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Şair, Ozan, Yazar, Ressam ve Bestekârlar Kültür Derneği (ANŞOYAD) Türk Sanat Müziği Korosu, Çanakkale şehitleri anısına konser verdi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'ndaki konserde ANŞOYAD Türk Sanat Müziği korosunu şef İsmet Aydın yönetti. Hakan Aydın'ın sunuculuğunu, Şermin Akın'ın da koro sorumluluğunu üstlendiği konser öncesinde konuşan ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, 15 yıl önce kurulan derneğin amacını ve hizmetlerini anlattı. Erciyeslioğlu, "Şair, ozan, yazar-çizer, ressam, bestekârları tek çatı altında topladık" dedi.

Konser, Çanakkale şehitleri için saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından koronun seslendirdiği hicaz peşrevi makamındaki 'Sevda Çiçeğim' adlı şarkıyla başladı.

Konserin ilk bölümünde koro ve solistler, bestekâr Refik Fersan'ın 'Yıllar Ne Çabuk Geçti', 'Çamlıca'nın Bahçesinde Sazlar çalınır', 'Şu Gelen Atlımıdır', 'Ada Sahillerinde Bekliyorum', 'Yar Saçların Lüle, Lüle', 'Adalardan Bir Yar Gelir', 'Bağlar Bozuluyor' adlı şarkıları seslendirdi.

Bestekâr M. Çelebi Kamboşoğlu'nun uşak peşrevi makamındaki eserleri de ikinci bölümde yorumlandı. Bu bölümde de 'Bırakıp Gitme Bu Akşam', 'Kumruları Dinledim', 'Sevda Bahçem', 'Benzemez Kimse Sana', 'Seni Ne Çok Sevdim', 'Kaybolan Yıllar', 'Dilimi Bağlasalar' adlı şarkılara yer verildi. Konser, 'Sarı Saçlım', 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' ve 'İzmir Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, konuk sanatçı Mehmet Özbek, koro şefi İsmet Aydın ve koro üyelerine plaket ve çiçekle teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!