SEÇİM SONRASI İTİRAZ POLEMİĞİ

Güncelleme Tarihi:

SEÇİM SONRASI İTİRAZ POLEMİĞİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 10:04

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir oylarının yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını açıkladı. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise itirazın siyasi taktik olduğunu savundu.

Haberin Devamı

ANTALYA Kepez İlçesi’nde çöpten çıkan mühürlü oy pusulaları AK Parti Antalya İl Teşkilatı’nı harekete geçirdi. Bu oy pusulalarının fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 19 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini açıkladı.

YASAL HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Taş, “Antalya Büyükşehir Belediye oylarının yeniden sayılması için 19 ilçede itiraz ediyoruz. Sahada cansiperane çalışan ve partimize oy veren kardeşlerimizin 1 oyunun dahi boşa gitmemesi için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız” dedi.

İTİRAZ SİYASİ TAKTİK

İtirazın siyasi taktik olduğunu savunan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, şunları söyledi: “Tüm sandıklarda bizim olduğu gibi onların da görevlileri vardı. Oylar müşahitlerin gözleri önünde sayıldı. Şimdi çıkıp oylarla ilgili, bazı meclis üyeleriyle ile ilgili dilekçe veriyorlar.”

KURUL KARAR VERECEK

Haberin Devamı

“Ancak hiçbir sandıkta müşahitler tarafından yapılmış bir itiraz yok. Bunun bir siyasi taktik olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ortada itirazı gerektirecek somut hiçbir veri yok. Zaten ilgili kurumlar kısa sürede itirazları değerlendirecektir.”

 

BAKMADAN GEÇME!