'Şakayık' temalı sergi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şakayık temalı sergi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 17:29

'Şakayık' temalı sergi açıldı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - BAHTILI Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Konyaaltı Kültür Eğitim Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (KONDER) desteğiyle hazırladıkları şakayık çiçeği temalı fotoğraf ve resim sergisi açıldı.
KONDER Toplantı Salonu'ndaki sergide, Bahtılı Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Raziye Deresoy Ordu ve Canan Özal öncülüğünde 18 öğrencinin resim ve fotoğraflardan oluşan 53 eser beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Şafak Otuzaltı, Konyaaltı Müftüsü Ziya Ersin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Kaya, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rifat Durukan, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan KONDER Başkanı Durali Kolpak, sanat adına yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirtti. Sergide Konyaaltı bölgesindeki yaylalarda yetişen 'şakayık'ın tema olarak kullanıldığına değinen Kolpak, "Sergi açılış tarihi olarak 24 Kasımı düşünmüştük ancak TEOG sınavlarının aynı güne denk gelmesi sebebiyle tarihi öne çektik. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.
Kaymakam İbrahim Keklik ise Konyaaltı bölgesinden başarılı eserler çıkmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu serginin açılışında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu ve buna benzer sanat sergilerinin devamını diliyorum" dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bahtılı Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yerli sergi hakkında davetlilere bilgi verdi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!