Saffet Uysal eserleriyle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Saffet Uysal eserleriyle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 12:07

Saffet Uysal eserleriyle anıldı

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TRT Antalya Radyosu'nda 'Bu Toprağın Sesi' programının eski prodüktörü merhum Saffet Uysal, şiir gecesiyle anıldı.

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) Nuri Erkal'ın sunumuyla düzenlenen 'Saffet Uysal'ı Anma' etkinliğine TRT Antalya Radyosu'ndan emekli spiker Rukiye Benek, Faruk Demirel, Tayfun Yönlü konuşmacı olarak katıldı. Gecede, şairler Nadire Sönmez ve Ahmet Kul, Saffet Uysal'ın şiirlerini okudu.

Nuri Erkal, kendisinin de TRT'de uzun yıllar prodüktör olarak görev yaptığını hatırlatarak, Saffet Uysal'ın hayatını ve anılarını paylaştı. Uysal'ın TRT Antalya Radyosu'nda 'Bu Toprağın Sesi' adlı programıyla köylünün, çiftçinin, üreticinin, işçinin, esnafın, dağlarda, yaylalarda yaşayan Anadolu insanının sesi olduğunu kaydeden Erkal, Saffet Uysal'ın şiiri, türküleri ve basılı inceleme-araştırma-deneme ve öykü eseri olduğunu belirtti.

İş hayatına önce öğretmenlikle başlayıp, TRT'de 31 yıl yapımcı olarak görev yapan 'Saffet Uysal'ı Anma' etkinliğinde Türk Halk Müziği sanatçıları İlke Türkdoğan, Ahmet Turgut, Ekin Kurucuk da bağlamalıyla Saffet Uysal'ın sevdiği türküleri seslendirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!