Rus turiste güvenlik ve konfor teminatı (3)

Güncelleme Tarihi:

Rus turiste güvenlik ve konfor teminatı (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 14:32

Rus turiste güvenlik ve konfor teminatı (3)

Haberin Devamı

'AB VAZGEÇİLMEZ BİR HEDEF DEĞİL'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Rusya Medya Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Her iki ülkenin birbirine rakip değil, birbirini tamamladığını ifade eden Zeybekci iki ülkenin birçok alanda ortak yatırım yaparak dünyada ilk sıralarda yer alabileceğini kaydetti. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin doğduğunda başladığını belirten Zeybekci, "Bizim için AB'ye tam üyelik vazgeçilmez bir hedef değil, stratejik hedef. Asıl önemli olan AB standartlarını tutturmak. Demokrasi, insan hakları şeffaflık gibi konularda 15 Temmuz'dan sonra bu alanda çok önemli aşamaya geçti. Türkiye evrensel standartların çok ötesinde bir ülke haline geldi. Bu hedefleri oturttuktan sonra AB üyesi olmamız çok önemli değil" dedi.
Rusya ile yapılan anlaşmalar üzerinde hiçbir engel olmadığını dile getiren Bakan Zeybekci, Şangay hedefinin uzak olduğunu kaydetti. Zeybekci, "Resmi olarak temasımız yok. Doğmamış çocuğa don biçilmez diye bir söylemimiz var" diye konuştu.
Bakanlıkta çalışanların Rusça öğrenmesini teşvik ettiğini belirten Zeybekci, Rusya'da master yapmak isteyen bakanlık çalışanlarına öncelik verdiklerini dile getirdi. Zeybekçi, "Ekonomi Bakanlığı'ndaki arkadaşlarımızı Rusça öğrenmesi ve Rusya'ya gitmesi konusunda destekliyoruz. Aynı şekilde Arapça'yı da önemsiyorum" ifadesini kullandı.
TURKUAZ KART VERİLECEK
Türk vatandaşlığına geçmek istemeyen yabancıların Türkiye'de gayrimenkul yatırım yapabilmeleri için turkuaz kart verdiklerini de ifade eden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:
"Türkiye'de bir yatırım yapılması veya bir gayrimenkul alınması, menkul ve gayrimenkul alanlarda yatırım yapılmasıyla ilgili, vatandaşlık veya sınırsız oturmayla ilgili bize başvurulmasında bir turkuaz kart, yani Türkiye'de yaşarken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu tüm hakları onlara sağlayacağımız haklar için. Yani şunu tercih edebilirsiniz, 'Yok ben Türk vatandaşlığına geçmek istemiyorum, turkuaz kart sahibi olmak istiyorum' veya Rusya'nın hukukunda eğer iki ülkenin vatandaşı olma konusunda bir engel yoksa ki bu Türkiye'de yok, bizde Türk vatandaşı başka ülke vatandaşı da olabilir. Rusya'da da böyle bir engelleme yoksa bununla ilgili de yeni düzenlemelerimiz bulunuyor. Türkiye'de konut aldığınızda bir süreliğine sınırsız oturma hakkı, sonra da Türk vatandaşlığına geçip imkanı tanıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!