Replik Sanat'tan yıl sonu gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Replik Sanattan yıl sonu gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 11:20

Replik Sanat'tan yıl sonu gösterisi

Haberin Devamı

 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Replik Sanat Eğitim Kurumları yıl gösterisi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde iki gün süren yılsonu gösterilerinde ilk gün sahne, çocukların olurken, ikinci gün tiyatro ve dansla amatör ya da profesyonel olarak ilgilenen yetişkinlerin oldu.

Replik Sanat'ın yıl sonu gösterilerini ikinci günü Sadık Şendil'in unutulmaz eseri 'Kanlı Nigar' oyunun sahnelenmesiyle başladı. Türk tiyatrosunun klasikleri arasında yer alan Kanlı Nigar, Replik oyuncuları tarafından yeniden yorumlanırken oyun seyircilerle kurduğu iletişimle tam not aldı.

Kanlı Nigar'ın ardından Federico Garcia Lorca'nın tek perdelik oyunu Bernarda Alba'nın Evi sahnelendi. 1936 İspanya iç savaşı dönemi öncesinde, toplumda yaşanan kaosun bir ev içine yansıması, İspanya'nın bir köyünde töre öyküsü şeklinde anlatıldı. Oyunda rol alan 8 kadının sahnedeki performansı, izleyicileri büyüledi. Seans Dans Okulu'nun gösterisiyle devam eden gecenin sonunda Replik Sanat eğitimcileri Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'ndan bölümler okudu.

Replik Sanat'ın kurucusu Barış Fındık, geçen yıl tek gece olarak düzenledikleri yıl sonu gösterilerini bu yıl gördükleri ilgili nedeniyle iki geceye çıkardıklarını söyledi. 18- 77 yaş aralığını kapsayan yetişkinler için bu yıl 3 gurup kurduklarını belirten Fındık, "45 civarında yetişkin guruplarda oyunculuk eğitimi alan öğrencilik ve 15 de konservatuar sınavlarına hazırlanan öğrencimiz yılsonu gösterimizin 2'nci gününde sahne çıktı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!