Rektör Ünal'dan Serik ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Rektör Ünaldan Serik ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 10:22

Rektör Ünal'dan Serik ziyareti

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Serik İşletme Fakültesi'ni ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ı ziyaret etti.
AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Serik İşletme Fakültesi binasında incelemelerde bulundu. Yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Rektör Ünal, öğrencilerle sohbet ederken, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kolukırık'tan okul hakkında bilgi aldı. Ünal, ardından İşletme Fakültesi toplantı salonunda yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi.
Rektör Ünal, günün diğer programında Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ı makamında ziyaret etti. Rektör Ünal, "Göreve geldiğimde Serik'te bir fakülte planlandığını ancak faaliyete geçmediğini söylediler. Serik özellikle turizm açısından gelecek potansiyeli olan bir yer. Bu yüzden 2016 yılında YÖK'e kararımızı bildirdik. Hızlı şekilde karar çıktı. Gerekli atamalarımızı yaptık. Öğrenci almaya hazır hale geldik. Sonra'dan Serik Belediyesi tarafından bina tahsis edildi. Bu akademik yıl içerisinde de öğrenci alımını gerçekleştirdik" dedi.
İlçelerden sürekli fakülte açılması yönünde talepler geldiğini aktaran Rektör Ünal, "Bir fakülte açılması için önemli olan ülke genelinde ihtiyaç var mı, o bölgede hangi alan ve branşlarda ihtiyaç var önce onların değerlendirilmesi gerekir. Çok acele okul açılması durumunda öğrencilerden dolayı sosyal hayat zenginleşir. Esnaf memnun olur ama eğitim ve öğretim kalitesinden de ödün vermemek lazım. Çok hızlı hareket edip yeni yeni fakültelerden ziyade uzun vadede değerlendirip en sağlıklı zeminde okul açılmasıdır" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Rektör Ünal'a Serik bıçağı ve çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!