Rallicilerin büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Rallicilerin büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:39

Rallicilerin büyük başarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - PORTEKİZ'de düzenlenen FIA 2018 Avrupa Ralli Kupası ERT2 klasmanında yarışan Mustafa Çakal ve Mehmet Köleoğlu'dan oluşan Türk takımı, 2'nci oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda bu yıl Grup N birinciliği elde eden Mustafa Çakal ve Mehmet Köleoğlu'dan oluşan Türk takımı, Portekiz'de düzenlenen FIA 2018 Avrupa Ralli Kupası ERT2 klasmanında ikinci oldu.

Portekiz'de Balkan şampiyonasının final yarışması olan 'Rallye Casinos do Algarve' de Türkiye'yi temsil etmek için direksiyon başına geçen ikili, zorlu rakipleri arasından 2'nci olmayı başardı.

2018 Avrupa Ralli Kupası'nda ERT2 klasmanını şampiyonlukla tamamlamayı hedefleyen Türk ekibi, Baltık Kupası'ndan Rus Sergei Remennik-Marina Danilova, Celtic Kupası'ndan İngiliz William Mavitty-Brian Daniels ve Iberia Kupasından final yarışmasına katlan Portekizli Ricardo Costa-Rui Vilaça gibi güçlü ekiplere karşı mücadele etti.

GP Garage My Team adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Mustafa Çakal-Memet Köleoğlu ikilisi, Rally Phrygia, Rally Bulgaria ve Rally Serbia'dan topladıkları puanlarla 2018 Avrupa Ralli Kupası'nda sezonu 95 puanla 2'ci olarak tamamladı.

Antalya merkezli Ankutsan şirketinin kurucu ortağı olan Mustafa Çakal, uzun ve zorlu bir sezon yaşadıklarını söyledi. Yarışa Mitsubishi Lancer Evo9 aracıyla girdiklerini kaydeden Çakal, "Hem Türkiye Şampiyonası hem de Avrupa Ralli kupasında aracımızı özenle hazırlayan ve servis desteği sağlayan GP Garage Myteam ailesine, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, FIA Gözetmeni Ediz Atabey ve TOSFED çalışanları ile sezon sponsorlarına teşekkür ediyorum. 2019 yılında GP Garage Myteam ile hem Avrupa'da hem de Türkiye'de yeni başarılara imza atmak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gayretli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!