Projenin kapanış konferansı Demre'de

Güncelleme Tarihi:

Projenin kapanış konferansı Demrede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 10:19

Projenin kapanış konferansı Demre'de

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - AVRUPA'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesinin kapanışı Demre'de yapılacak.

Kültür Rotaları Derneği (KRD) tarafından Avrupa Via Francigena Birliği ortaklığında, Bursa'nın İnegöl Belediyesi, Isparta'nın Eğirdir Belediyesi ve Antalya'nın Demre Belediyesi işbirliğinde yürütülen "Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz" projesinin kapanış konferansı 1-2 Şubat tarihlerinde Demre Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Türkiye'de en uzun yürüyüş rotası olan Evliya Çelebi Yolu, Aziz Paul Yolu ve Likya Yolu'nun Avrupa yürüyüş rotalarıyla birleştirilmesi amaçlanıyor. AB ve Türkiye'nin finanse ettiği projeyle Türkiye'deki 3 uzun yürüyüş rotası birleştirilecek, Yunanistan üzerinden İtalya'ya bağlanarak Avrasya Yolu'nun bir parçası haline getirilecek.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "İlçemiz çok önemli bir projenin kapanış oturumuna ev sahipliği yapacak. Önemli bilim adamları katılacak. İlçemiz alternatif turizminin geleceği açısından çok önemli bir proje" dedi.

Proje kapsamında Demre Kültür Salonu'nda Avrasya Yolu konulu fotoğraf sergisi de açılacak. Likya Uygarlıkları Müzesi, Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti gezilecek ve Kekova'ya yat turu düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!