‘Postacı’ gitti mahalle isyanda

Güncelleme Tarihi:

‘Postacı’ gitti mahalle isyanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2019 10:34

Antalya Altınkum Mahallesi Muhtarı Eyüp Karakaya, mahallelerinde görevlendirilen postacının Ankara’ya tayin edilmesiyle tebligat çilesiyle baş başa kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ALTINKUM MAHALLE MUHTARI: “YAKTIN BİZİ POSTACI”
ANTALYA’nın Konyaaltı ilçesindeki 10 bin nüfuslu Altınkum Mahallesi’nin muhtarı Eyüp Karakaya, PTT’deki dağıtım memuru eksikliği nedeniyle önüne yığılan yüzlerce tebligata isyan etti. Bölgede görev yapan tebligat postacısı Ankara’ya tayin olduktan sonra yerine başka bir postacı atanmadığını söyleyen Muhtar Karakaya, dağ gibi biriken resmi evraklar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 4 aydır tebligatların mahalle sakinlerine ulaştırılmasında aksaklık yaşandığını belirten Karakaya, “Postacı gitti, olan bize oldu” dedi.
BİR GÜN İÇİNDE 110 TEBLİGAT
Resmi bildirimlerin belirli aralıklarla toplu olarak gönderildiğini anlatan Karakaya, yığın halindeki tebligatları sahiplerine ulaştırabilmek için veresiye defteri gibi kayıt tuttuğunu söyledi. Karakaya, “Geçtiğimiz gün 110 tebligat birden geldi. Memurların bu evrakları biriktirip getirmeleri nedeniyle vatandaşlar da her gün gelip ‘Benim tebligatım geldi mi?’ diye soruyor. Mahalle sakinlerinden biri beklediği bildirimi almak için bir buçuk ay boyunca geldi gitti. Tebligat sahibine ulaşana kadar kimi zaman içinde bildirilen yasal süre doluyor. Geldikten sonra da benim için zorluk başlıyor. Yüzlerce evrakı sahiplerine dağıtmak için günlerce uğraşıyorum” dedi.
ÇALMADIĞIM KAPI KALMADI
Sorunun çözümü için aylardır çalmadık kapı bırakmadığını, PTT Antalya Başmüdürlüğü’nü bu sorunla ilgili defalarca aradığını ancak bir sonuca ulaşamadığını aktaran Muhtar Karakaya, “Tebligat Dağıtım Merkezi tebligat krizine çözüm getirmek için çalışıyor. Ancak eksilen dağıtım personelinin yerine yenileri görevlendirilmiyor. Şu an elimde 250–300 tebligat var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!