PHASELIS’TE MOZART EZGİLERİ

Güncelleme Tarihi:

PHASELIS’TE MOZART EZGİLERİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 09:21

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Phaselis Festivali, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Cameratalia Beşlisi konseriyle açıldı. Onay’ın Mozart eserleriyle müzikseverleri büyülediği festivalde, bu akşam ise Golden Horn Brass müzik grubu sahne alacak.

Haberin Devamı

 

ANTALYA’nın Phaselis Antik Kenti’nde Kemer Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Phaselis Festivali, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan ünlü piyanist Gülsin Onay konseri ile müzikseverlere ‘merhaba’ dedi. Cameratalia Beşlisi ile birlikte dinleyici karşısına çıkan Gülsin Onay, sahnede dünyaca ünlü besteci ve müzisyen Mozart’ın eserlerine yeniden hayat verdi. Harika Çocuk Yasası kapsamında 12 yaşında keşfedilerek Fransa’ya gönderilen piyanist Gülsin Onay, performansıyla Phaselis Antik Kenti’ni dolduran yüzlerce dinleyiciyi büyüledi. Phaselis Festivali, bu akşam saat 21.00’de Golden Horn Brass adlı müzik grubu konseriyle devam edecek.

YOĞUN KATILIM
Festival, tarihi kemerlerin atmosferinde gerçekleştirilen açılış kokteyli ile başladı. Açılış gecesine, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, TÜRSAB Kemer Alan Temsilcisi Mehmet Akbaba, KETAV Yönetim Kurulu ve üyeleri, turizmciler, yerli ve yabancı turistler katıldı.

Haberin Devamı

2 YIL SONRA YENİDEN
Açılış gecesinde sahneye çıkan Gülsin Onay ve Cameratalia Beşlisi, konser boyunca dinleyicinin büyük beğenisini topladı. Onay ve Cameratalia Beşlisi, konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser sonrası yaptığı konuşmada festivalde emeği geçen KETAV’a teşekkür eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sanatla tarihi buluşturan Phaselis Festivali’nin muhteşem bir konserle açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz da Kemer’de 2 yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenledikleri festivali şimdi yeniden müzikseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

FESTİVALE DAVET
Yorulmaz, “Festivalimizde ücretsiz olan tüm konserlerimize katılmak isteyenler için Antalya şehir merkezi ve Kemer’in birçok noktasından ücretsiz servis imkânı sunduk. Phaselis Antik Kenti’nde tarih ve sanatın buluştuğu bir ortamda festivalin açılışı gerçekleştirdik. Bu gece burayı dolduran katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Festival programında 3 konserimiz daha var, müzikle ve doğayla buluşmak isteyen herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!