'Orada Duruverseydi Zaman' Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Orada Duruverseydi Zaman Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 15:02

'Orada Duruverseydi Zaman' Antalya'da

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CUMHURİYET'in kuruluş yılları ve dönüm noktalarını, bilinen tarihin dışındaki anekdotlarla anlatan 'Orada Duruverseydi Zaman' adlı müzikli gösteri, 25 Nisan Salı günü Antalya'da sahnelenecek.

Sanatçı Pınar Ayhan'ın, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarını tarihin içinden özenle seçilen ve pek de bilinmeyen anekdotlarla anlattığı 'Orada Duruverseydi Zaman' adlı müzikli gösterisi, 25 Nisan Salı günü Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda sahnelenecek.

ZAMAN, ORADA DURACAK

Yaklaşık iki yıllık yoğun araştırma ve hazırlık sürecinin ardından seyirciyle buluşan 'Orada Duruverseydi Zaman', izleyenleri tarih içinde yolculuğa çıkartan, müzikleri, dekor ve aksesuarlarıyla anlattığı dönemleri yaşatan bir proje. Ancak projeyi farklı kılan, tarih sayfalarında belki de dipnot olarak kalan ancak öğrenildiğinde dönemin ruhunu kavramayı sağlayan hikâyeleri.

Çanakkale Savaşı, Karadeniz Vapuru, Özsoy Operası ve köy enstitülerine ilişkin insan öykülerinin yer aldığı, seyirciyi yaklaşık 100 yıllık zaman diliminde yolculuğa çıkaran projenin tasarımı müzisyen ve sunucu Pınar Ayhan'a ait. Proje koordinatörlüğünü Gülçin Onbaşıoğlu'nun, dönem araştırma ve metin yazarlığını Banu Mertyürek Güler'in gerçekleştirdiği projenin görsel tasarımını Aslı Sinman Kutluay, kostüm danışmanlığını ise Esra Başıbüyük yapıyor. Uzandığı tarih dilimlerinden saklı kalmış melodileri de getiren 'Orada Duruverseydi Zaman'ın hem doğu hem de batı müziklerini başarıyla icra eden orkestrası Aslı Gültekin (Çello), Bilgin Canaz (Ney), Erdinç Aktuğ (Perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (Piyano) ve Murat Işık (Bağlama/Ud/Buzuki) gibi deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!