ÖLÜM BLOKLARI BOŞALTILACAK

Güncelleme Tarihi:

ÖLÜM BLOKLARI BOŞALTILACAK
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2022 10:34

Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki ‘ölüm blokları’ için ilk karar verildi. Hürriyet’e konuşan Eğridir Belediye Başkanı Veli Gök, heyelan tehlikesi yaşanan bölgedeki 4 bloğun tahliye edileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesi İmaret Mahallesi sınırları içindeki 14 blok 210 dairede yaşanan heyelan endişesi ve alınan son önlemlerle ilgili Hürriyet’e konuşan Eğridir Belediye Başkanı Veli Gök, bölgeye yönelik afet önleme projesi hazırlanması için çalışmaların başlatıldığını, ilk aşamada ise 4 konutla ilgili tahliye kararı alındığını açıkladı.

KARAYOLU DA TEHLİKEDE
“Maalesef risk çok büyük” diyen Başkan Gök, şöyle dedi: “Allah korusun burada bir heyelan olsa önce konutlar zarar görür. Ancak aynı bölgede ilçenin bağlantısını sağlayan şehirler arası nitelikte bir karayolu da var. Yani sadece konutlarda yaşayanları korumak için değil buradaki karayolunu kullananları korumak için de harekete geçmeliyiz.”

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN
“İlk aşamada yüksek riskli görülen 4 konut için tahliye kararı alındı. Salı günü burada yaşayan sakinlerimizle özel bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda nasıl hareket edileceğini konuşacağız. Kimsenin hiçbir şekilde mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Ancak önceliğimiz de eşyalar, binalar değil insan hayatı.”

UZMANLAR İNCELİYOR
“Süreci bizzat takip ediyorum. Kaymakamlık ve AFAD yetkililerimiz de gereken neyse yapıyor. Bu konutlar 20-25 sene önce yapılmış fakat şimdi ortaya ciddi bir hassasiyet çıktı. İlgili tüm kurumlar üzerine düşeni yapıp burada bir olumsuzluk yaşanmadan uzmanların önerilerini hızla hayata geçirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
Eğirdir’de İmaret Mahallesi’ndeki sağlık ocağı evleri bölgesinde, yağmur yağışları ve karların erimesiyle birlikte heyelanlar meydana geliyor, yamaçtan kopan dev kayalar, yola düşüyordu. İhbarlar üzerine bölgede inceleme yapan AFAD İl Müdürü Ethem Kılıçarslan, “Buradaki binalarda oturan vatandaşlarımız tehlike altında. Ankara’dan bilirkişi heyeti istedik” derken, İmaret Mahallesi Muhtarı Mustafa Bülbül, “Vatandaşlar tedirginlik hissediyor. Caddemiz de geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililerin sorunu çözmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!