Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden anlamlı ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:49

Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Tekeli Ortaokulu öğrencileri değerler eğitimi kapsamında ilçenin ilk şehidi olan Jandarma Komando Er Nail Can'ın ailesini ziyaret etti.
Tekeli Ortaokulu'nda değerler eğitimi kapsamında 'Vatanseverlik' değerini yaşatmak amacıyla 30 Aralık 1990 tarihinde Şırnak ili Dede Ören mevkiinde Domuz Boğazı'ndan operasyon dönüşü mayına basarak şehit olan Jandarma Komando Er Nail Can'ın ailesini ziyaret etti. Öğrenciler, ailenin 6 kardeşten en küçüğü olan Nail Can'ın babası Mustafa Can ile röportaj yaptı.
26 yıl geçmesine rağmen hala acısı taze olan Mustafa Can, o günleri anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Olay sonrası o gün içine bir şeyler doğduğunu, gelen ziyaretçileri de görünce ne olduğunu anladığını belirten Mustafa Can, haberi duyunca da bayıldığını aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Mustafa Can, "Devletimiz var olsun. Okuyun, vatan için, millet için okuyun. Sizler okuyup büyük insanlar olduğunuzda mezarımda bile mutlu olurum" dedi.
Okul Müdürü Halil Alkan, Türkçe öğretmeni Mesut Keleş, fen bilgisi öğretmeni İsmail Karaca, beden eğitimi öğretmeni Dursun Hancı ve 6-D sınıfı öğrencileri Furkan Kandemir, Sıla Alpsar ve Nisa Sönmez ziyaret sonrası aileye teşekkür ederek şehit için okulda düzenlenen futbol turnuvasına katıldı. Okulda yapılan dostluk turnuvası ardından şehidin ailesine günün hatırası ve minnettarlık nişanesi olarak plaket verildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!