NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI

Güncelleme Tarihi:

NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2019 10:29

Antalya Devlet Konservatuarı’nda eğitim gören 3 başarılı öğrenci, New York’ta konser verdi. Dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli isimlerle aynı sahneyi paylaşan genç müzisyenler, duygularını Hürriyet Akdeniz’e anlattı.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi’ne bağlı Antalya Devlet Konservatuarı’nda eğitim alan Batu Yıldırım (16), Elif Naz Karabulut (13) ve İpek Kara (9) ile İzmir’de okuyan Çınara Manaflı (10), başarılı performanslarıyla önce Rusya’da, ardından da Amerika’da Türkiye’yi temsil etti. 24 Şubat’ta Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen 3’üncü Uluslararası Viva İl Piano Yarışması’ndan dereceyle dönen genç müzisyenler, ödülün yanı sıra 4 Haziran’da ABD’nin New York kentindeki Carnegie Hall’de ‘Global Artists Debut Concert’ etkinliği kapsamında konser vermeye hak kazandı. Dünyaca ünlü konser salonunda konser veren öğrenciler duygularını Hürriyet Akdeniz’e anlattı.

NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI

SEVİNÇTEN AĞLADIM
Rusya’da derece aldığında sevinçten ağladığını söyleyen Elif Naz Karabulut, “Amerika’daki ünlü Carnegie Hall’de sahneye çıkmayı, piyano çalmayı hayal ediyordum. Rusya’daki yarışmada ilk 3’e girmemiz bize bu yolu açtı. Çok mutlu ve coşkulu bir andı. Yıllardır çok sayıda ünlü müzisyenin çıktığı o sahnede bulunmanın etkisiyle çok güzel çaldım. Seyirci sergilediğimiz performansı çok beğendi. Büyük bir alkış koptu. Salonun çıkışında bizi tebrik ettiler. Bu bizim için çok gurur vericiydi. İlerde ünlü bir piyanist olmak istiyorum. Fazıl Say’ı çok beğeniyorum. Dünyayı onun gibi konserler vererek gezmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI

ÜLKEMİZİ GURURLANDIRDIK
6 yaşından beri piyano çalan, 2 yıldır Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı’nda eğitim gören İpek Kara yaşadığı deneyimi ve gelecek planlarını şöyle anlattı: “ABD’de tarihi 1800’lü yıllara dayanan bin kişilik salonda piyano çalmak harika bir duyguydu. Yarışmadan önce çok heyecanlandım. Ama piyanonun başına geçtiğimde heyecan kalmadı. 3 eser çaldım. Çok huzurlu bir andı. Gezmeyi çok seviyorum. Sanat sayesinde dünyayı dolaşmak, Türkiye’nin dünyada adını duyurmak ve sanatla meşhur olmasını sağlamak istiyorum. Piyanonun her bir tuşunu benim uzuvlarım gibi hissediyorum. Gülsin Onay, İdil Biret ve Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaşmak isterim. Onları kendime örnek alıyorum.”

Haberin Devamı

NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI

HAYAL ETMESİ ZOR BİR ŞEYDİ
New York’ta sahneye çıkmaya hak kazanan öğrencilerden biri olan Çınara Manaflı da, en iyilerin konser verdiği Carnegie Hall’de çıktığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

NEW YORK’TA TÜRK RÜZGÂRI

Antalya Devlet Konservatuarı lise 2’nci sınıf öğrencisi Batu Yıldırım ise kazandıkları başarının kendilerine hayal edilmesi zor, rüya gibi bir deneyim yaşattığını belirtti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye’de bunu başarabilen kişilerden biri olmak benim için çok gurur verici. Dünyanın ünlü müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaşan bir piyanist olmak istiyorum. Richter’i çok seviyorum ve onun yolundan gitmek istiyorum.”

Haberin Devamı

VİRTÜÖZ BİR ÖĞRENCİ
İpek Kara ve Batu Yıldırım’ın öğretmeni Yuriy Sayutkin, öğrencilerini şu sözlerle anlattı: “İpek’le 3 yıl önce çalışmaya başladık. Çok yetenekli, çalışkan, her şeye sanatsal yaklaşımla bakan yaratıcı bir çocuk. Batu Yıldırım da tek kelimeyle virtüöz bir öğrenci. Geçen sene İzmir’deki Uluslararası Mozart Yarışması’nı kazandı. Bu sene St. Petersburg’da İpek’le birlikte 3’üncülük kazandı.”

GÜRER AYKAL’LA KONSER
Elif Naz Karabulut’u 5 yıldır çalıştıran Ekaterina Aktı, “Elif Naz geçen sene de Antalya Piyano Festivali’nde ve Mozart Yarışması’nda birincilik kazandı. Gürer Aykal yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’yla bir konserde yer aldı. Şimdi Amerika’da Carnegie Hall’de ve Stanford Üniversitesi’nde iki ayrı konser verdi. Biz de onların başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!