Muratpaşa'dan Ermenek'e eğitim yardımı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşadan Ermeneke eğitim yardımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 13:11

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı olarak Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden faciasında yaşımını yitiren madencilerin eğitim gören 37 çocuğuna biner liralık eğitim yardımında bulunduklarını bildirdi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı ve Adalya Vakfı Başkanı Uysal, Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim'de meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren 18 madencinin 37 çocuğuna eğitim yardımını ulaştırdı.

Ermenek'te yaşamlarını yitiren madencilerin eğitim gören 37 çocuğuna biner liralık yardımda bulunduklarını açıklayan Uysal, "Yaşanan acıya duyarsız kalmadık, kalamayız. Aileler elbette çok acı günler yaşıyor. Acılarını paylaşmak, Adalya Vakfımız aracılığı ile de madencilerimizin çocuklarına eğitim yardımında bulunmak istedik" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay'ı da ziyaret eden Uysal, Göktepe ile Muratpaşa belediyeleri arasında "kardeş belediye" protokolü imzaladı.

İnsanın olduğu yerde her zaman bulunacaklarını ve yardıma ihtiyacı olanlara kucak açacaklarını belirten Uysal, "Kardeş belediyemiz Göktepe'ye de elimizden gelen yardımda bulunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, Ermenek ziyareti sırasında, maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diye sorun annesi Ayşe Gökçe, eşi Ayşe Gökçe ile çocukları Recep ve Duygu Gökçe'yi de Kazancı Belediyesindeki evlerinde ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!