Moskova'da Antalya baharı

Güncelleme Tarihi:

Moskovada Antalya baharı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 17:07

Moskova'da Antalya baharı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRK turizmi yeni sezon öncesi Rusya'nın başkenti Moskova'da moral buldu.

Antalyalı turizmciler ITB Berlin Turizm Fuarı'ndan sonra, bugün Moskova'da başlayan dünyanın önemli turizm fuarlarından MITT Moskova'da nabız yokluyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yanı sıra AKTOB, TÜROFED gibi turizm örgütlerinin yöneticileri ve çok sayıda turizm firması Moskova'ya çıkarma yaptı.

Fuarın ilk saatlerinden itibaren Türkiye ve Antalya stantlarının ziyaretçi akınına uğraması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman fuarın açılışına katılarak turizmcilerle bir araya geldi.

Fuarın Antalyalı turizmcilerin yeni sezon öncesi moral bulması açısından büyük önem taşıdığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Rusya - Türkiye arasında düzelen ilişkilerin kendilerini umutlandırdığını söyledi. Davut Çetin, “Turizmde olumlu ve güçlü sinyaller alıyoruz. Net bir gösterge olmamakla birlikte Antalya'ya gelen Rus vatandaşı sayısı ocak ayında 2 bin 400'den 16 bine çıktı. Erken rezervasyonlarda da göstergeler gayet iyi" ifadesini kullandı.

Antalya Tanıtım AŞ başta olmak üzere fuarda Antalya bölgesi stantlarının Rusların akınına uğradığını belirten Davut Çetin, "Türkiye'ye ve Antalya'ya özel bir ilgi var. Bunu çok net hissedebiliyoruz. Bu güzel havanın rezervasyonlara da yansımasını bekliyoruz. 2015 sezonunu geçeceğimizi ümit ediyorum" dedi. Fuar 16 Mart'a kadar devam edecek.

Davut Çetin liderliğindeki Antalyalı iş adamları fuar kapsamında Moskova'da bir dizi temaslarda da bulunacak. Moskova Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek ATSO Başkanı Davut Çetin, Rusya'nın önemli basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelecek.

ATSO Heyeti'nde Başkan Davut Çetin'in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Kızılsavaş ve Mehmet Yılmaz yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!