MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UYARDI: MAĞDUR VELİ BİZE GELSİN

Güncelleme Tarihi:

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UYARDI: MAĞDUR VELİ BİZE GELSİN
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 10:13

Antalya’da kayıt telaşı içinde olan binlerce öğrenci velisine Hürriyet aracılığı ile seslenen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Hiçbir okul yöneticisi ‘Para vermiyorsanız kayıt yapmayız’ diyemez“ uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

HER eğitim-öğretim döneminde gündeme gelen ‘kayıt parası’ tartışmasıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, okul öncesi eğitim hariç hiçbir devlet okulunda kayıt parası istenemeyeceğini söyledi.

YÖNETİCİLERE UYARI

Okul öncesi eğitimle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen şartlar olduğunu dikkat çeken Arslan, “Yasal olarak talep edilen ücretin dışında kayıt parası diye bir uygulama kesinlikle yok. Hiçbir okul yöneticisi ‘Para vermiyorsanız kayıt yapmayız’ diyemez “ dedi.

MAĞDUR VARSA BİZE GELSİN

Okul kaydı esnasında olağanüstü durumlarla karşılaşan öğrenci velisinin il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunabileceğini kaydeden Arslan, “Kayıt parası istenen veli varsa bize ulaşsın, gereken tedbiri alırız. Bizim tek amacımız çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması” diye konuştu.

EKSİK BELİRLENEBİLİR

Haberin Devamı

Okullardaki bir takım eksikliklerin okul aile birliği yönetimleri tarafından belirlenebileceğine dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti: “Okul aile birliği yönetimleri toplantılarını yaparak eğitimle ilgili bir takım eksiklikler belirleyebilir ve bu eksikliklerin temini için okul müdürü denetiminde çalışmalar yapabilir.”

YANILTICI PAYLAŞIMLAR

“Tabi bu eksikliklerin temin edilmesi hiçbir zaman okul kaydının ön şartı değildir. Velilerimizin bir takım sosyal medya paylaşımlarını dikkate alarak hareket etmelerini de istemiyoruz. Çünkü bu paylaşımların birçoğu doğru bilgileri yansıtmıyor. Biz yasa ve yönetmeliklerin doğru şekilde uygulanması için her türlü tedbiri alıyoruz.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!