MEZARLIK FARELERİ

Güncelleme Tarihi:

MEZARLIK  FARELERİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 09:49

Antalya’da apartmanların rögar kapakları ve demir kapılarını çalan hırsızlar, şimdi de mezarlıklara dadandı. Mezar kapaklarındaki yarım kilo demiri çalabilmek için kapakları kıran hırsızlar, bundan 4 lira kazanç sağlıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Uncalı Mezarlığı’ndaki aile mezarlıklarındaki boş mezarların beton kapaklarını kıran hırsızlar, içinden çıkan demirleri çalıyor.

4 LİRA İÇİN YAPIYORLAR
Kapak yapımında yarım kilo ile 1 kilo arasında demir kullanıldığını, hurda demirin kilo fiyatırın 8 lira olduğunu belirten mezar yapım şirketi yetkilileri, 4 lira için yapılan bu hırsızlığa anlam veremediklerini söylediler. Kardeşinin kabrini ziyaret etmek için Uncalı Mezarlığı’na gittiğini anlatan Rojda Ölekli, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. Uncalı Mezarlığı’nda kardeşinin yanında bulunan 3 mezarı alarak aile mezarlığı oluşturduklarını aktaran Ölekli, “Kapakların içindeki demiri almak için mezar taşını burada kırmışlar. Bu beton kapağın içerisinde ne kadar demir olabilir ki. Açlık ve hayat pahalılığı insanları bu hale mi getirdi diye sormadan edemiyorum. İnanın aklım almadı. Burası güvenliği olan bir mezarlık. Kimse görmüyor mu?” diye konuştu. Ölekli, mezarlıktaki başka mezarların da kapaklarının aynen bu şekilde kırılmış olduğunu gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

MEZARLIK  FARELERİ


KOYACAKLARINI SÖYLEDİLER
Mezarlıktaki alanın çok büyük olduğunu ve güvenlik elemanı sayısının da oldukça az olduğunu dile getiren Ölekli, “Ya güvenlik elemanı sayısı artırılacak ya da kamera sistemi kurulacak. Durumu mezarlık yetkililerine bildirdik. Yeni kapakları koyacaklarını söylediler. Bu hırsızlık olaylarına artık bir dur denilmesi gerekiyor” dedi.

İBRİK BİLE DAYANMIYOR
Uncalı Mezarlığı’nda yakını ziyarete giden Türkan Korkmaz ise “Bırakın mezar taşını, mezarın üzerindeki metal ibrikten tutun da üzerindeki fidan ve çiçeklere kadar her şeyi çalıyorlar. İki mezar arasına fidan dikmiştik. Onu bile çalmışlar. Artık mevsimi bitince kendiliğinden kuruyan köksüz çiçekler dikiyoruz. Çünkü fidanları bir sonraki gidişimizde göremiyoruz” diye konuştu.

ÇİÇEĞİ GÖTÜRMÜŞLER
Kurşunlu Mezarlığı’nda yakınını ziyarete giden Ayşe Görmez de yaşadıklarını şöyle anlattı: “Mezarlığın üzerine çiçekler sulansın diye koyduğumuz damacanayı çalmışlar. Ektiğimiz çiçeğe kadar çalıyorlar. İnsanlar mezardaki çiçeği neden çalar. Nasıl bir ruh halidir inanın anlamıyorum. Damacanayı ne yapacaksın? Kullanmak için aldın diyelim kullandıktan sonra yeniden yerine koy. ”

Haberin Devamı

HURDA DEMİRİN KİLOSU 8 LİRA
Antalya’da mezar yapım şirketleri yetkilileri de mezar kapaklarında yarım kilo ile en fazla 1 kilo arasında demir kullanıldığını onunda hurda alım fiyatını kilo başına 8 lira olduğunu belirttiler.

MEZARLIK  FARELERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!