Manavgat'ta Bisiklet Festivali hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta Bisiklet Festivali hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 14:19

Manavgat'ta Bisiklet Festivali hazırlıkları

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde içinde MTB Dağ Bisikleti Maratonu'nun da olduğu 3 gün sürecek Bisiklet Festivali düzenlenecek.

Manavgat Belediyesi ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği'nin öncülüğünde 24-26 Mart tarihleri arasında Bisiklet Festivali düzenlenecek. Oymapınar Mahallesi'ndeki park alanında gerçekleştirilecek festivalde öğrenciler arasında yarışlar ve çeşitli etkinlikler tertip edilecek. Festival kapsamında Manavgat'ta 2006, 2007, 2008 ve 2010 yıllarında gerçekleştirilen MTB Dağ Bisikleti Maratonu da koşulacak. Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önünden başlaması planlanan dağ bisikleti maratonu elit erkekler ve elit kadınlar kategorilerinde 85 ve 62 kilometrelik parkurlarda koşulacak.

Bisiklet festivali ve maraton için hazırlık toplantısı Manavgat Kaymakamlığı'nda yapıldı. Kaymakam Nazmi Günlü'nün başkanlık ettiği toplantıya, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Öz, ilçe gençlik spor müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, jandarma, emniyet ve bisiklet federasyonundan yetkililer katıldı.

Kaymakam Nazmi Günlü, daha önce düzenlenen maratonun uluslararası niteliğe kavuşturulduğunu ancak bazı sebeplerle yapılamadığını belirterek, "Manavgat Bisiklet Festivali 24, 25 ve 26 Mart tarihlerinde Oymapınar'da yapılacak. Festival kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Ayrıca daha önce Manavgat'ta düzenlenen MTB Dağ Bisikleti Maratonu 26 Mart günü koşulacak. Maratona, Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan lisanslı sporcuların yanı sıra Almanya'dan da katılım bekliyoruz. Hedefimiz Manavgat MTB Dağ Bisikleti Maratonu'nu tekrar dünya şampiyonası listesine dahil edilmesini sağlamak" dedi.

Festival kapsamında düzenlenecek olan maraton için parkur tespit etme çalışmaları devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!