Manavgat'ta muhtarlar toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta muhtarlar toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 12:52

Manavgat'ta muhtarlar toplantısı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT'ta yılın son muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Manavgat'ta 2018 yılının son muhtarlar toplantısı Manavgat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Manavgat'taki 106 mahalle muhtarının katılımıyla düzenlenen toplantıya Kaymakam Mustafa Yiğit'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, Manavgat İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Ömer Aydın, ASAT Genel Müdürlüğü Manavgat Şube Müdürü Mustafa Göker, AEDAŞ Manavgat Şube Müdürü Yasin Topal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri katıldı.

Kaymakam Mustafa Yiğit, konuşmasının başında Manavgat'ta yaşanan su taşkını felaketine değinerek, felaketin sınırlı bir bölgede yaşandığını ve çok korkulacak bir durumun gerçekleşmediğini söyledi. Belli aralıklarla yapılan bölgesel muhtarlar toplantılarında muhtarlardan sorunları ve talepleri aldıklarını ifade eden Kaymakam Yiğit, "Muhtarlarımızın talepleri bizim için önemli, çünkü onlar halka en yakın yerde yaşıyorlar, o nedenle değerlendirmeleri bizim için de önemli. Özellikle önümüz kış, mahallelerimizde yaşanacak atıksu ve yağmur hattı kanalları, elektrik hatları, asfalt, köprü, menfez gibi sorunlarda hassas olacağız. Bu amaçla bütün birimlerimiz bugün muhtarlarımızı dinlemek için buraya geldi. Hiçbir şekilde hizmetten kaçış yok o yüzden irtibat halinde olacağız makul, mantıklı her türlü talep gerekçeli her türlü hizmet ve yardım sağlanacak" dedi.

Manavgat'ın yüzde 57'sinin orman olduğunu hatırlatan Kaymakam Yiğit, "D400 karayolunun yanında bulunan Manavgat, 4 ırmağı, 3 barajı, 64 kilometrelik sahili, tarımsal alanları ve 4 milyona yakın turistin ziyaret ettiği, 2-2.5 milyon dolarlık bir ekonomisi ve yaz aylarında 500- 600 bin kişiye ulaşan nüfus yapısıyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisidir. Bunları topladığımızda ciddi sıkıntılar yaşayabileceğimiz bir yer ama aynı zaman fırsatları da içince barındıran, önemli gelir kaynakları olan, iş imkanları olan bir kent" diye konuştu.

Manavgat'ın büyümesiyle dışarıdan gelen göçle birlikte nüfusunun da arttığına değinen Kaymakam Yiğit, "Manavgat'a gelen insanlar problemlerini, sıkıntılarını, memleketlerinde kendi insanlarıyla yaşadığı problemleri buraya taşıyor ve burada farklı sıkıntılara yol açabiliyor. Bu vatandaşlarımızın ilk müracaat mercii ikamet ettikleri mahallelerin muhtarları. Mahallede ne olup bitiyor muhtarlar bilecek, sorunlara çare arayacak. Bununla birlikte diğer bütün kurumlarımız da bu konuyla ilgili sizlere yardımcı olacaklar, oluyorlar sağ olsunlar bu konuda belki ufak tefek gecikmeler olabilir ama bu konuda hiç tereddüdümüz yok" dedi.

Kaymakam Yiğit'in ardından mahalle muhtarları söz alarak sorunlarını dile getirirken, idareciler sorulara cevap vererek yapılması gereken işleri not aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!