Lösemili çocuklar doyasıya eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Lösemili çocuklar doyasıya eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 10:46

Lösemili çocuklar doyasıya eğlendi

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) kayıtlı çocuklar için etkinlik düzenlendi. Çocuklar eğitmenler eşliğinde ata binip, macera parkurlarında doyasıya eğlendi.

LÖSEV Antalya Şubesi ve Kepez Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından 'Lösemili Çocuklar Haftası' nedeniyle Macera Park Ormanı'nda 23 çocuğa çeşitli etkinlikler düzenlendi. Farkındalık yaratılan etkinlikte çocuklar, manej parkurunda ata bindi, labirent parkurunda çıkış yolunu bulmak için mücadele edip macera parkurunda ise tahtaların üzerinde zorlu mücadele verdi. 23 lösemili çocuğun doyasıya eğlendiği etkinlik tren gezisinin ardından son buldu.

Kepez Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Birim sorumlusu Serda Seyhan, özel çocukların mutluluğuna ortak olmak istedikleri için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. LÖSEV Antalya Şubesi çalışmaları hakkında bilgi veren Aktif İletişim Sorumlusu Esin Susmaz, “Antalya şubesi olarak sadece Antalya'ya çalışmıyoruz. Çalışma alanlarımızda Isparta ve Burdur illeri de bulunmakta. Toplamda şubemize kayıtlı 1000 yetiştin ve çocuk lösemili hasta bulunuyor. Antalya'da 300'e yakın lösemili çocuğumuz var. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu hafta en çok dikkat çekmek istediğimiz şey onların maskesi. Lösemi hastalığını bulaştırmamak amaçlı maske takıldığı düşünülüyor ama lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Yoğun kemoterapi gördükleri için vücut dirençleri düşük oluyor, dışarıdan gelecek en ufak bir mikroba karşı enfeksiyon kapabiliyorlar. Enfeksiyona açık bir durumda oldukları için maske takıyorlar. LÖSEV olarak gönüllü ve bağışçılarımız sayesinde ayakta duruyoruz. Lösemili ailelere gerekli maddi ve manevi her yardımı yapıyoruz. LÖSEV'e herkes gönüllü olabilir yeter ki gönülden bağlanabilin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!