Kumluca'da Öğretmenler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Öğretmenler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 14:15

Kumluca'da Öğretmenler Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkan vekili Yusuf Evran, Cumhuriyet Başsavcı vekili Osman Belen, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, daire amirleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptı. İlk, orta ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Emekli olan Erkan Kocababa ve Seval Taylan'a Kaymakam Hakkı Uzun tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Emekli öğretmen Seval Taylan'ın duygu ve düşüncelerini aktardığı konuşmasında, "Ben Bitlis'in bir köyünde öğretmenliğe başladım. Terör bir taraftan, hayat şartları bir taraftan, zor şartlar altında 3 yıl görev yaptım. Su yok, kardan aylarca kapanan yollar, günlerce gelmeyen elektrikler, olmayan su, kardan merdiven yaparak içine girdiğimiz sadece bacası görünen evler. Şimdi sizler deniz manzaralı bu bölgede görev yapıyorsunuz. Şu eksik, bu eksik, sosyal hayat yok bahanelerine sığınmayın. Beni emekli olmaya, göreve atanmak için bekleyen binler itti. Ben emekli olayım ki gençlere yol açılsın" dedi.

Daha sonra öğretmenliğe yeni başlayan Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Aydın Durmuş ve Mavikent Ramazan Abacı Ortaokulu bilişim teknolojileri öğretmeni Yusuf Erdem, yemin ederek asıl öğretmen oldu.

Programda Cumhuriyet Ortaokulu 5/E sınıfı öğrencisi Büşra Göven, sınıf öğretmeni Nihal Öztürk'e sahnede çiçek verdi. Bu çiçek öğretmenler Esra Şen Köyceğizli, Tahir Evran ile Osman Mutlu'ya ve son olarak da eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya hediye edildi.

Tören Kumluca Gül Çetin Kaur Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen veli ilişkilerini konu eden kısa bir tiyatro gösterisi ve Türk Halk Müziği Topluluğunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!