Kültür Ve Turizm Bakanı’ndan Kesik Minare yorumu: “Eleştiriye açık olalım”

Güncelleme Tarihi:

Kültür Ve Turizm Bakanı’ndan Kesik Minare yorumu: “Eleştiriye açık olalım”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2019 10:20

AKTOB’un Belek’te düzenlediği sektör toplantısında Şehzade Korkut Camii’ne külah takılmasına yönelik tepkileri değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Eleştirilere açık olmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

KESİK MİNARE YORUMU

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da bu yıl kuruluşunun 35’inci yıldönümünü kutlayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) konuğu oldu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, toplantıda bir turizmciden gelen “Antalya’ya turist geldiğinde Kesik Minare’yi gezecek ve o artık bizim tanıttığımız gibi değil. Bu restorasyon sizce doğru mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Turizmde yoruma açık o kadar çok meselemiz var ki; oralara girersek işin içinden çıkamayız. Turizm bölgelerinde 100 tane proje yapılıyorsa içinde 1-2 yanlış çıkabiliyor. Haklısınız. Eleştirilere açık olmamız lazım. Ama yapılan her şey yanlış düşüncesinden de kurtulmak lazım. Benim Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nı kurarken hayalim, bütün farklılıkların ortadan kalktığı bir yapıda, turizmcileri tek çatı altında toparlayabilmek ve turizmde tek sesliliğe gidebilmek. Eğer eleştirileri tek seslilikle cevaplamaya başlarsak dünya turizminin arka vagonlarından ön vagonlarına geçebiliriz. Yapılan yanlış uygulamaları herkes eleştirsin. Ama sorunlarımızı ve çözüm yollarını beraber tartışalım.”

BAKMADAN GEÇME!