Kuaförlük Bölümü ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Kuaförlük Bölümü ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 11:03

Kuaförlük Bölümü ilgi gördü

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bu yıl açılan Kuaförlük ve Saç Bakım Hizmetleri Eğitimi Bölümü'nde 16 öğrenci eğitim öğretim gördü.

Korkuteli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Kuaförlük ve Saç Bakım Hizmetleri Eğitimi Bölümü'ne bu yıl 16 öğrenci kayıt yaptırdı. Güzellik ve saç bakımı hizmetleri öğretmeni Hafize Kök, "Saç şekillendirme ve renklendirme dersimiz oluyor, makyaj dersimiz oluyor, manikür-pedikür dersimiz oluyor. Cilt bakımı derslere ilave olabiliyor. Öğrencilerimizle birlikte farklı işlemleri sergiliyoruz" dedi.

Bu yıl açılan bölümde 16 öğrenciye eğitim öğretim verildiğini aktaran Hafize Kök, "Öğrencilerimiz buradan mezun oldukları zaman tamamen kalifiye, çalışabilecek, müşterinin ve işletmenin talebini karşılayabilecek düzeyde oluyorlar. İlk aşamada özveri isteyen bir meslek ama daha sonraları geliri yüksek bir meslek. Piyasaya bakıldığında kuaförlerin ne kadar kazandığını görebiliyoruz. Gelirli bir meslek ama ilk aşamada özveri istediği için herkes bu ilk aşamayı belki de göze almıyor" diye konuştu.

Mesleğin önünün hiçbir zaman kapanmayacağını kaydeden Kök, şöyle dedi:

"Çünkü kadınlar her zaman güzel olmayı istiyor. Bu artık günümüzde erkekler için de geçerli. Yani ben kuaförlüğün bir sanat olduğunu düşünüyorum. İnsan geliyor tamamen dış görünümünü size teslim ediyor. Siz onu daha estetik bir görünüme büründürüyorsunuz. Müşteri mutlu olarak ayrıldığı zaman aslında en büyük mükafat da bu oluyor."

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeynep Çayıröz Yaşa da bu bölümün öğrenciler için revaçta olması gerektiğini kaydederek, "Çünkü buradan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100'ü anında iş buluyor. Üniversiteye giremeyecek olan öğrencilerin mutlaka bu bölümleri tercih etmesi lazım ki burayı bitirdikten sonra kalifiyeli olarak işletmelerde çalışıyor. Bu yıl ilk defa açılmasına rağmen bölümümüze 16 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilere mezun oldukları zaman diplomanın yanında işyeri açma belgesi verilecek. Bu belgeyle de isterlerse başka birinin yanında çalışabildikleri gibi kendi işyerlerini de açabilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!