KREDİ PAKETİ CAN SUYU OLDU

Güncelleme Tarihi:

KREDİ PAKETİ CAN SUYU OLDU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 11:27

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, esnaf için açıklanan destek paketinin ekonomiye can suyu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

 

HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yürürlüğe girdiği açıklanan yüzde 7,5 faiz oranlı 100 milyar TL’lik esnaf kredi destek paketi, piyasada olumlu hava estirdi. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, sektörlerdeki nakit ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan destek paketinin esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

LİMİT ARTIŞI MÜJDE OLDU

Esnafın kredi limitlerinin yükseltildiğini, 350 bin TL olan kredi limitinin 500 bin TL’ye çıktığını belirten Dere, taşıt ve iş yeri alışverişi limitlerinin de artmasının da sevinçle karşılandığını belirtti. Esnafa verilen limit yükseltme müjdesinin esnaf kefalet kooperatiflerinde kullandırılmasına yönelik hazırlıkların tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Dere, “Esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerimizin kredi kullandırabilmeleri için klasman para taleplerimizi Ankara’ya ilettik. Gerekli altyapı hazırlandı. Yükselen limitler doğrultusunda kaynak geldi, biz de bunu esnafımıza kullandırmaya başladık” dedi.

SIRA ÖDEME KOLAYLIĞINDA

Haberin Devamı

Taşıt alımı ve iş yeri alımı ile ilgili daha önce 1 milyon TL olan limitin 1,5 milyon TL’ye yükseltilmesinin de piyasa fiyatlarına uygun, yerinde bir değişiklik olduğuna değinen Dere, “Antalya’da bulunan kredi ve kefalet kooperatiflerimiz, şu anda sorumluluk sınırlarına göre esnaf kredilerini kullandırıyorlar. Esnafın, kredi limitlerinin yükseltilmesi gibi çektiği kredileri ödeyebilmelerine yönelik de talepleri var. Bu konuda da görüşmeler yapıyoruz” dedi.

SİCİL AFFINA İHTİYAÇ VAR
Esnafın kredi başvurusunda bulunurken sicil engeline takıldığını belirten AESOB Başkanı Dere şöyle konuştu: “Ekonomik açıdan zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken esnaf ve sanatkârlarımızın bir sicil affına ihtiyacı var. Eğer esnafın sicilinde küçücük de olsa bir sorun varsa, bu kredi kullanmasını engelliyor. Yeni çıkan sistem üzerinde her detay görülüyor. Bir kredi kartını ödemeyen esnaf, kredi başvurusunda ret ile karşılaşabiliyor. Amacımız herkesin krediye ulaşabilmesini sağlamak. Bunun için bir sicil affına ihtiyaç var.”

BAKMADAN GEÇME!