Komisyoncular başka işlere kaymaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Komisyoncular başka işlere kaymaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 12:57

Komisyoncular başka işlere kaymaya başladı

Haberin Devamı

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) yönetim kurulu üyesi komisyoncu Cüneyt Doğan, yeni hal yasasında komisyonculuğun kaldırılmasıyla ilgili kararı değerlendirdi. Komisyoncuların çocuklarını komisyoncu yapmadığını belirten Doğan, “Bir şekilde komisyonculuk herhalde kalkacak. İnsanlar başka işlere kaymaya başladı" dedi.

ATB yönetim kurulu üyesi, üretici, ihracatçı ve komisyoncu Cüneyt Doğan, yeni hal yasasında komisyonculuğun kaldırılmasıyla ilgili ATB meclisinde konuştu. Mevcut sistemin bir anda ortadan kaldırılmasının hem üretici hem de komisyoncuya zarar vereceğini belirten Doğan, komisyoncuların çiftçilerin üretimine katkı sağladıklarını da söyledi.

Sistemin bir anda ortadan kaldırılmasıyla alacakların tahsilatı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacağını ifade eden Doğan, komisyonculuğun zaten kendiliğinden yavaş yavaş sona ereceğini söyledi. Komisyonculuk yapan son insanlar olduklarını kaydeden Cüneyt Doğan, “Bir şekilde komisyonculuk herhalde kalkacak ya da ismi değiştirilecek. Toptancı hallerinde komisyonculuk yapanlar var ama kimse çocuğunu getirip de komisyoncu yapmaya çalışmıyor. Başka işlere insanlar kaymaya başladı. Belki de bu işi yapan son insanlarız. Zaman içerisinde kalkarsa zaten buna yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!