Kerkük türküleri Antalya'da seslendirildi

Güncelleme Tarihi:

Kerkük türküleri Antalyada seslendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 15:50

Kerkük türküleri Antalya'da seslendirildi

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği'nce 'Türkülerle Yolculuk' adıyla konser verildi

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki konseri Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, onur konuğu sanatçılar müzikolog Dr. Mehmet Özbek, İbrahim Rauf Terzi, Erol Hayri ve Kerkük'ten gelen yerel kıyafetli sanatçılar da izledi.

Dr. Kürşat Çavuşoğlu'nun başkanlığını yaptığı Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Korosu'nu şef Arzu Singer Dede yönetti. Konser, koronun seslendirdiği 'Hey Onbeşli Onbeşli' adlı türküyle başladı.

Konserin ilk bölümünde merhum sanatçı Neşet Ertaş'ın eşi Leyla Ertaş, 'İki Büyük Nimetim Var Biri Anam Biri Yarim' adlı eseri yorumladı. Devamında ise 'Ay Doğar Aşar Gider', 'Masa üstünde Tepsi', 'Güzel Ne Güzel Olmuşsun', 'Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar', 'Mevla'm Bir Çok Dert Vermiş', 'Bir Bülbülüm Gül Dalında Öterim', 'Yüce Dağdan Bir Yol İner', 'Yarim Senden Ayrılalı', 'Çekemedim Akça Kızın Göçünü', 'Gide Gide Bir Söğüde Dayandım', 'Ekin Ektim Çöllere' adlı türküler seslendirildi.

İKİNCİ BÖLÜM KERKÜK

Saz heyetinde akademisyenlerin de yer aldığı konserin ikinci bölümü ise Kerkük türküleri seslendirildi. Nusret Dursun'un okuduğu 'Kar Etmez Ahım' adlı türküyle başlayan konserin bu bölümünde Türkmen bayrakları dalgalandırıldı. 'Hel Hele Verin Geline', 'Evlerinin Önü Yonca' ve 'Kalenin Dibinde Bir Taş Olayım' adlı türkülere de yer verildi.

ÖZBEK SÜRPRİZ YAPTI

Konserin onur konuğu Dr. Mehmet Özbek de sahneye çıkarak kendi bestesi olan Kerkük yöresine ait 'Altın Hızma' adlı türküyü okudu. Dr. Özbek, "Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsa idi Kerkük, Türkiye sınırları içerisinde olacaktı, bunca acılar yaşanmayacaktı" dedi.

PLAKETLE TEŞEKKÜR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal müzikolog Mehmet Özbek, 50'nci sanat yılı kutlanan İbrahim Rauf Terzi, Erol Hayri, Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, şef Arzu Singer Dede ile Kerkük'ten gelen sanatçılara çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.

Başkan Ümit Uysal yaptığı konuşmada, "Gönlümüz, ruhumuz Atatürk'ün vasiyeti olan Türk dünyasında. Tüm dünyada bir milletin başka bir millete etnik temizlik yapmaya hakkı yoktur. Sıkıntı içindeki Türklere sahip çıkmalıyız. Türkmen Birliği Derneği kalbimizin tam ortasında" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!