KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ

Güncelleme Tarihi:

KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2019 10:55

Millet İttifakı’nın Kepez Belediyesi Başkan adayı Murat Dinç, Hürriyet röportaj serisinin konuğu oldu. İddialı konuşan Dinç, “Her kesimden oy alacağım. Sokağın sesi bunu işaret ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Siyasetten önce uzun yıllar kamu adına sağlık sektöründe görev aldınız. Bu dönemin siyasi hayatınıza katkısı oldu mu?

Ülkeme, kentime, ilçeme yaptığım hizmetlerin hiçbirini siyasi geleceğimi düşünerek yapmadım. Ancak geriye dönüp baktığımda büyük mücadeleler, emekler verip çok önemli hizmetlere öncülük ettiğimizi görüyorum.

138 SAĞLIK OCAĞI KURDUK

Bu hizmetlerin büyük bölümü il sağlık müdürlüğünüz dönemine ait sanırım.

Göreve başladığımda merkezde 7 sağılık ocağı vardı. Bunu planlı bir çalışma ile 34’e çıkardım. Antalya genelindeki 76 sağlık ocağı sayısı ise 138’e ulaştı. Side, Demre Devlet Hastanesi’ni yaptık. Alanya, Finike, eski Korkuteli Hastanesi’nin ek binaları da yine görev dönemimde yapıldı. En önemlisi de 112’nin kurulmasıydı.

KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ

112 hizmeti sizin döneminizde mi Antalya’ya geldi?

Haberin Devamı

Hem de büyük çabalar sonucunda. Sağlık Bakanlığı 112 sistemi için 5 pilot il seçti ama aralarında Antalya yoktu. Bakanlığa ısrar ettik ama bizi dikkate almadılar. Hemen harekete geçtim. Bütçeyi oluşturup ihaleleri yaptım. Her şey tamamlandı ama bu seferde ambulans sorunu patlak verdi.
Köylerde atıl duran ambulansların tamamını merkezde toplayıp hepsini yeniledik ve donanımlarını artırdık. 33 personele eğitim verip sistemi işler hale getirdik. Bakanlık yetkililerini arayıp ‘Ben 112’yi kurdum’ dedim. Şaşırdılar. Yapılan denetimden sonra sistem devreye girdi.

Antalya’daki tanınırlığınız da bu hizmetler sayesinde mi arttı?

Bunun gibi birçok hizmet yaptık. Bugünkü Kepez Devlet Hastanesi’nin yerini sağlayan da benim. Öngörülü olduk ve Mehmet Atay döneminde o arazinin hastane için tahsis edilmesini sağladık. 28 yıl Kepez’de hekimlik yaptım. 17 yıl muayene hizmeti verdim. Doktor, ilaç ihtiyacı olan yoksul vatandaşımıza ücretsiz hizmet verdim. 27 bin kayıtlı hastam vardı.

Sadece doktorluk değil, Kepez halkıyla olan sosyal ilişkileriniz de konuşuluyor.

Haberin Devamı

Ben onlar için sadece hekim değil, ağabey, kardeş, evlat oldum. Düğünlerine, asker uğurlamalarına katıldım. Senede 100 altın taktığım günleri hatırlıyorum. Bunu siyasi gelecek hesabı yaparak planlamadım.

KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ

HİZMET İÇİN ADAY OLDUM

Peki, bu ilgi nereden geliyordu? Amaç neydi?

Ben yoklukta büyüdüm. Zor şartlarda okudum. Kepez’de çocukluğumu gördüm. Yalnız kaldığımda bu ilçeden yeni doktorlar çıkabilir dedim. Ve günü geldiğinde ömrümü adadığım ilçeme daha iyi hizmet edebilmek için aday oldum.

İlk teklifi ne zaman aldınız?

2009 yılında CHP’den teklif aldım. Sonra MHP adaylık teklifi sundu. MHP adına karar alma aşamasındayken beni meclis üyeliği için düşündüklerini öğrendim ve geri çekildim. 2014 yılında ise Devlet Bahçeli’nin yaptırdığı ankette en çok tanınan 3 isimden biri çıktım ve Devlet Bey’in talimatı ile aday oldum. O seçimde ektiğim tohumların karşılığını da aldım. Parti oyunun üzerine 34 bin oy ekledim.

Haberin Devamı

KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ
Yeni dönem için neler planlıyorsunuz? Vizyon projeleriniz neler?
Uçuk projelere inanmıyorum. Çünkü bunlar Kepez’e zarar veriyor. Milyonlar harcanarak proje üretiliyor ama bunlar atıl kalıyor. Örnek; Mimar Sinan Kongre Merkezi. 50 milyon TL harcayıp Kongre merkezi yaptılar ama orada düğün yapıyorlar.

YATIRIMA KARŞI DEĞİLİM

Siz bu tür yatırımlara karşı mısınız?

Yatırıma karşı değilim. Ama yatırım yapıyorsanız kullanılabilir olmalı.

Göreve gelirseniz siz ne yapacaksınız?

Ben bu merkezi üniversite olarak değerlendirmek istiyorum. Alana baktım her şey hazır. Halkımız görevi bize teslim ederse vakit kaybetmeden burayı bir üniversiteye dönüştüreceğiz.

Haberin Devamı

Dönüşüm yapmayı düşündüğünüz başka yatırımlar var mı?

Mesela Varsak’taki yüzme havuzu. Burayı daha etkin ve kullanılabilir hale getireceğiz. Burası birkaç gün değil, yılın 12 ayı kullanılabilir hale gelecek. Burada gençlerin kullanacağı özel bir spor akademisi kuracağız.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Size göre Kepez’deki en büyük eksiklik nedir?

Önümüzde 540 bin nüfusu olan bir ilçe duruyor. Bugün bu büyük ilçeden alışveriş merkezlerini çıkarın elinizde orta Anadolu kasabasından başka bir şey kalmaz. Biz dönüşümü başlatacağız, 25 yıldır değişmeyen bakış açısını değiştireceğiz. İnsana öncelik vereceğiz. Mesela otopark sorununu kökünden çözeceğiz.

Nasıl yapacaksınız bunu?

Haberin Devamı

Şimdi çıkalım Dokuma’yı gezelim. Bütün araçları kaldırımda görürsünüz. Neden? Çünkü planlama yok. Yollar dar, otopark alanları yetersiz. Üstelik çok hızlı büyüyen bir ilçe var karşınızda. Biz parkların altını otopark olarak planlayacağız. Her parkta ayrıca güvenlik görevlileri olacak. Çünkü Kepez’in gençlerini madde kullanımından uzak tutmak bizim de görevimiz.

KEPEZ’İ HALKLA YÖNETECEĞİZ

Hassasiyetlerinizden biri gençler sanırım.

Elbette. Onlar bizim geleceğimiz. Bir hekim olarak son dönemde madde bağımlılığı sorunun ciddi boyutlara ulaştığını gözlemleyebiliyorum. Emniyetin bu soruna yönelik başarılı çalışmaları var. Tabi sorun el birliği ile çözülmeli. Biz gençlerimiz için özel bir merkez kurmak istiyoruz.

Kadınlara, yaşlılara yönelik projeleriniz de var mı?

Bu ilçe özellikle tarım konusunda öncelikli. Biz kooperatifler aracılığıyla üretim yapan kadınları destekleyeceğiz. Eriştesini, bulgurunu, tarhanasını üreten kadını iş hayatına kazandıracağız. Yaşlılarım için de ‘Yaşlılar köyü’ adı altında özel bir tesis oluşturulacak. Bu tesis sayesinde evlere, kahve köşelerine hapis olmayacaklar. Hatta isteyen burada oluşturulan konaklama tesisinde kalabilecek.

Bakım hizmetleriyle ilgili düzenlemeleriniz olacak mı?

Hakan Tütüncü evde bakım hizmetleri konusunda Allah var başarılı. Ancak bu konuda da eksik var. Biz sadece bakıma muhtaç vatandaşımıza değil, bakım yapan vatandaşımıza da hizmet vereceğiz. Nefes projemizle hastaları haftanın bir günü tesisimizde ağırlayıp refakat eden vatandaşımızı rahatlatacağız. O sürede refakatçi nefes alacak, kişisel ihtiyaçlarını giderecek. Bu süre ilerleyen zamanda haftada 2 güne çıkartılacak.

HER MAHALLEYE 1 KREŞ

İlçedeki kreş hizmetlerini yeterli buluyor musunuz?

Şu ana kadar 3 kreşin hizmette olduğunu biliyorum. Bana göre bu yetersiz. Ben her mahalleye bir kreş açacağım. Çünkü bunun maliyeti yok. Yine her mahalleye etüt ve gençlik merkezi yapılacak. Gençlerimiz üniversite sınavlarına bu merkezlerde hazırlanacak. En ciddi sosyal projemiz ise Kepez Kart olacak.

Kepez Kart nedir?

Sosyal desteğe ihtiyacı olan halkımıza bu kart dağıtılacak. Kartın içine ailenin sosyal durumuna göre para yüklemesi yapılacak. Bu kart sadece Kepez’deki yerel esnaf da geçerli olacak. Vatandaş kartıyla gidip ihtiyaçlarını temin edecek. Bu sayede Kepez’in parası Kepez’de kalacak. Yani hem vatandaş, hem esnaf kazanacak. Vatandaşın daha farklı ihtiyaç veya önerilerinden ise kuracağımız mahalle meclisleri vasıtasıyla haberdar olacağız.

Mahalle meclisi sistemi nasıl işleyecek?

Biz Kepez’i halkımızla birlikte yönetmek için geliyoruz. Meclisimize muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle halkı katılacak. Bu meclislere bazen ben, bazen de görevlendirdiğimiz başkan yardımcımız katılacak. Alınan kararlar tutanak altına alınıp gereği yapılacak. Mahallelerde ayrıca belediye irtibat ofisleri kuracağız. Vatandaş bize ulaşmakta asla sıkıntı yaşamayacak.

HER KESİMDEN OY ALACAĞIM

Anket yaptırdınız mı? Kepez’de oy oranları ne durumda?

Biz önce samimiyet sonra gayret sloganı ile yola çıktık. Şu anda oy oranları kafa kafaya. Meclis üyesi listemiz çok olumlu karşılandı. İttifakımızın başarılı koordinasyonu halk üzerindeki olumlu etkiyi artırıyor. İddia ediyorum; ben sadece CHP ve İYİ Parti’den değil, AK Parti ve MHP tabanından da oy alacağım.

Milliyetçi kökenli olmanız Kürt oylarını olumsuz yönde etkiler mi?

Kesinlikle etkilemez. Çünkü ben onların doktoruyum. Kürt seçmenden 20-25 bin civarı oy bekliyorum. Sahada bunu net olarak görüyorum.

DÖNÜŞÜMÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Kentsel dönüşüm sistemine yönelik ciddi bir tepki var. Hak sahipleri mağdur edilmiş. Kuralarda da sıkıntı olduğu düşünülüyor. Komşular ayrıştırılmış. Biz seçilirsek dönüşüm devam edecek ama mağduriyet yaratılmayacak.

BEN KAZANIRSAM BÖCEK DE KAZANIR

Kepez’de ben kazanırsam Böcek Büyükşehir’i rahat kazanır. Ben az farkla kaybedersem de Böcek’in başarı ile seçimi tamamlayacağına inanıyorum. Muhittin Bey’in Kepez’de ciddi bir karşılığı var. Halk arasında efsane gibi.


KEPEZ ZENGİN BİR BELEDİYE

Kepez’de çalışan hiçbir işçi işten çıkarılmayacak. Hatta biz maaş farklarını ortadan kaldıracağız. Kepez çok zengin bir belediye. Çünkü inşaat hareketi çok. Parayı doğru kullanırsak Ankara’dan gelecek paraya ihtiyacımız kalmaz. Yani hükümetten gelecek paraya ihtiyacımız yok.

PRESTİJ CADDELER YAPACAĞIZ

Kepez’de prestij caddeler oluşturacağız. İnternet, banklarda şarj üniteleri olacak. Yayla şenlikleri yapacağız. Kepezli güreş sporuna doyacak.

BAKMADAN GEÇME!